Browni tadında ıslak kek tarifi! Çay ve kahvenin yanına en güzel lezzet: Dikkat bu tarif tabak tabak yediriyor!

Browni tadında ıslak kek tarifi! Çay ve kahvenin yanına en güzel lezzet: Dikkat bu tarif tabak tabak yediriyor!

Yemelere doyamayacağınız, her çatalda ayrı bir haz alacağınız üstelik kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz enfes browni tadında ıslak kek tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte browni tadında ıslak kek tarifi...

Çay veya kahve saatlerinize çok yakışacak, her çatalda bitmesini istemeyeceğiniz mükemmel bir tarif ile karşınızdayız. Browni tadında ıslak kek tarifimize hayran olacaksınız. Sünger gibi kabarmış enfes kekin yoğun kakaolu sos ile buluşmasıyla ortaya çıkan bu lezzet bundan sonra favori tariflerinizden biri olmaya aday. İşte browni tadında ıslak kek tarifinin ayrıntıları şöyle;

MALZEMELER

1 su bardağı şeker
3 tane yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un

Sosu için
4 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker

Süslemek için
Toz antep fıstığı

YAPILIŞI

Dillere destan browni tadında ıslak kek tarifimiz için öncelikle karıştırma kabımızı alalım. İçine yumurtayı ve şekeri koyalım, bu iki malzeme köpürene kadar çırpalım. Yaklaşık 5 dakika boyunda yavaş devirden hızlı devire doğru güzelce çırpalım. Ardından sıvıyağı, sütü ekleyelim karıştıralım. Son olarak vanilya, kakao, kabartma tozunu ve unu ilave ederek karıştıralım.

basliksiz-2.jpg

BU LEZZETE HAYRAN OLMAMAK ELDE DEĞİL

Browni keki ister borcamda ister fırın tepsisinde yapabilirsiniz. Kullanacağımız borcamın her yerini sıvıyağ ile yağladıktan sonra kek harcımızı dökelim. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 - 30 dakika pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için mutlaka kekinizin pişip pişmediğini kontrol ediniz. Kontrol etmek için ilk 20 dakika fırınınızın kapağını kesinlikle açmamalısınız. Çünkü aksi takdirde bu sürede fırın kapağını açarsanız kekiniz söner ve kabarmaz. Bu süre sonunda da pişip pişmediğini anlamak için içine kürdan batırabilirsiniz. Eğer kürdan temiz çıktıysa pişmiş demektir. Pişen keki fırından alalım. Şimdi de sosumuzu hazırlayalım. Bunun için bir sos tenceresine kakaoyu, sütü, sıvıyağı, toz şekeri ilave edip hafif kaynatalım. Dilimlediğimiz keklerin üzerine sosumuzu her yerine eşit gelecek şekilde dökelim. Kekin sosu tamamen içine çekmesini bekleyelim. Daha sonra üzerini antep fıstığı ile süsleyelim. Dilerseniz üzerini süslemek için hindistan cevizi yada kırılmış fındık da kullanabilirsiniz.


Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN