Bu Akşam Kocanıza Revani Yapın Gönlünü Alın! Şerbeti İle Gönülleri Fetheden Kolay Revani Tarifi

Bu Akşam Kocanıza Revani Yapın Gönlünü Alın! Şerbeti İle Gönülleri Fetheden Kolay Revani Tarifi

Muhteşem lezzeti ve sünger gibi yapısıyla eşiniz bu tatlıya mest olacak. Yiyenlerin çok beğenip, ikinci tabağı da isteyeceği geleneksel tatlılardan olan revani tarifimiz için malzemelerinizi hızlıca hazırlayın. Bu tatlıya hayran kalacaksınız...

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan revani Osmanlı saray mutfağına aittir. Yapımı Türk aşçılara ait olan bu tatlı Osmanlı döneminde Erivan ile Ermenistan’ın fethedilmesinin üzerine zafer kutlaması için yapılmıştır. Yapılışının pratik olması ve her zevke uygun lezzete dönüştürülmesi bakımından en çok tercih edilen şerbetli tatlılardan biridir. Şerbetin, eşsiz sünger gibi yapısı olan kekle buluştuğu revani tatlısı gönüllerinizde ayrı bir taht kuracak. Revani tatlısının ince ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı irmik

1 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvıyağ

1.5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Şerbeti için

3.5 su bardağı su

3 su bardağı şeker

4 damla limon suyu

YAPILIŞI

Tatlımızın yapımına öncelikle şerbetimizi yapmakla başlayalım. Derin tenceremize suyu ve şekeri alalım, kaynatalım. İyice kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip, 5 dakika daha kaynatalım. Şerbeti soğumaya bırakalım. Karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri ekleyip, köpürene kadar karıştıralım. Üzerine irmiği, yoğurdu, sıvıyağı, ekleyelim karıştıralım. Elenmiş unumuzu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyelim.

revani-yappp.jpg

REVANİYE KAYMAK ÇOK YAKIŞIYOR

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen tatlımızın ilk sıcağı çıkınca dilimleyelim ve soğuyan şerbeti üzerine dökelim. Dilediğiniz gibi üzerini hindistan cevizi, antep fıstığı, ceviz yada fındıkla süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN