Bu ay çöreğini gören eltiniz kıskançlıktan ortadan ikiye yarılacak! İşte dillere destan ay çöreğinin tarifi

Bu ay çöreğini gören eltiniz kıskançlıktan ortadan ikiye yarılacak! İşte dillere destan ay çöreğinin tarifi

Çay saatlerinize veya davet sofralarınıza çok yakışacak bir tarif ile karşınızdayız. Şık sunumu ve enfes lezzeti ile ay çöreği bundan sonra favori tarifiniz olacak. Bu tarifi öğrendikten sonra artık dışarıdan ay çöreğini hazır almayacaksınız. işte ay çöreğinin ayrıntılı tarifi...

Davet sofralarınıza görsel şov yaşatmaya ne dersiniz? Haberimizde sizler için özenle tarifini paylaştığımız ay çöreği ile bu mümkün. Bu tarifimizi öğrendikten sonra artık dışarıdan hazır ay çöreği almaya son vereceksiniz. İşte tüm ayrıntıları ile ay çöreğinin tarifi şöyle;

MALZEMELER

Keki için:

2 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı süt

3 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı un

Hamuru için:

1çay bardağı süt

3 yemek kaşığı şeker

1 yumurta akı

1 yemek kaşığı instant maya yada yarım yaş maya

1 tatlı kaşığı mahlep

3 su bardağı kadar un

İçi için:

Yarım su bardağı öğütülmüş ceviz

Yarım su bardağı çekilmiş kuru üzüm

1 çay bardağı süt

Üzeri için:

Yumurta sarısı

YAPILIŞI

Dillere destan ay çöreği yapımına öncelikle kekimizi yapmakla başlayalım. Bunun için karıştırma kabına yumurtayı ve toz şekeri alalım, çırpalım. Ardından sütü, yağı ilave edelim. Son olarak da kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip son kez çırpalım. Kek harcımızı yağlanmış fırın tepsisine boşaltalım ve 180 derecelik fırında alt üst ayarda kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. Kek pişerken bizde bu arada ay çöreğimizin hamuruna geçelim. Hamuru yapmak için hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine süt, şeker, yumurta akını, instant mayayı, mahlebi koyalım ve karıştıralım. Ardından azar azar unu kontrollü bir şekilde ekleyelim ve hamurumuzu yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Yoğurduğumuz hamurun mayalanması için üzerini çrtelim ve yaklaşık olarak 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Bu arada fırında pişen kekimizi çıkartalım ve soğutalım. Soğuyan keki ister rondoda ister elinizle un haline getirin. Un haline getirdiğimiz keki bir kaba koyalım. Üzerine çekilmiş cevizi ve kuru üzümü, sütü de ekleyip yoğuralım.

ay-coregi-onecikan-yeni.jpg

BU LEZZETE CAN DAYANMAZ

Bu ölçülerimize göre tam 12 adet ay çöreği çıkıyor. Siz kişi sayınıza göre malzemeleri azaltabilir yada çoğaltabilirsiniz. Şimdi de mayalanan hamurumuzu tezgahın üzerine alalım ve 12 eşit bezeye ayıralım. Bezeyi merdane yardımı ile yuvarlak şekilde açalım. İçine uzunlamasına un haline getirdiğimiz kek karışımından koyalım ve bezemizi rulo şeklinde katlayalım. Ardından elde ettiğimiz ruloya ay şeklini verelim ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Bütün bezeler bitene kadar bu işlemi uygulayalım. Şekil verdiğimiz bezeleri fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürelim. Tercihe göre üzerine file badem ekeleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ay çöreklerimizin üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırında pişen ay çöreklerimizi alaLım soğuduktan sonra servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN