Bu böreği yapanı kaynanası çok seviyor! Gelin sevdiren patatesli kol böreği ile sizde mutfaktaki hünerinizi gösterin!

Bu böreği yapanı kaynanası çok seviyor! Gelin sevdiren patatesli kol böreği ile sizde mutfaktaki hünerinizi gösterin!

Çayın yanına güzel bir börek tarifi arayanlara güzel bir haberimiz var. Bugün sizler için haberimizde özenle patatesli kol böreği tarifini hazırladık. Bu eşsiz lezzete hem ev halkınız hem de misafirleriniz hayran kalacak...

Büyük küçük demeden hepimiz börekleri çok seviyoruz. Bugün haberimizde patatesli kol böreğini anlatacağız. Yapımı ve hazırlaması çok kolay ve basit olan bu lezzeti sizin de en kısa zamanda denemesini tavsiye ediyoruz. İşte lezzetiyle büyüleyen patatesli kol böreği tarifi şöyle;

MALZEMELER

5 adet yufka

Sıvıyağ

İç harcı için:

4 adet orta boy patates

2 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı salça

Karabiber

Pul biber

Kuru reyhan

Tuz

Üzeri için:

Yumurta sarısı

Sıvıyağ

Susam

YAPILIŞI

Damakları çatlatan lezzet efsane patatesli börek tarifimiz için öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Bunun için patateslerimizin kabuklarını soyalım tencereye alalım, üzeri geçene kadar su ile doldurup haşlayalım. Patateslerin kabuklarını soyunca daha çabuk haşlanıyor. Haşlanan patatesleri bir çatal yada ezici yardımı ile iyice ezelim. Daha sonra apışmaz tavaya sıvıyağ koyalım. Minik minik doğradığımız kuru soğanları kavuralım. Üzerine salçayı da ekleyelim. Ardından püre haline getirdiğimiz patatesleri ekleyip kavuralım. Son olarak üzerine karabiber, pul biberi, tuzu, kuru reyhanı da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Yufkamızı tezgahın üzerine alalım. Yufkayı ortadan ikiye bölelim. Düz olan kısmına patatesli harcımızdan koyalım ve iyice yayalım. Üzerine 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ gezdirelim. Yufkanın kenar kısımlarından katlayarak rulo haline getirelim ve gül şeklinde saralım ve fırın tepsisinin ortasına yerleştirelim. Diğer yufkalara bu işlemleri uygulayalım. Rulo haline getirdiğimiz yufkayı dışa sarmal olacak şekilde yerleştirelim.

patatesli-kol-boregi-9bbe9635-273d-4bd2-b8d7-25143cddcfa7.webp

BU BÖREĞİN KOKUSU BÜTÜN EVİNİZİ SARACAK

Bütün yufka ve iç harç bitene kadar bu işlemlere devam edelim. En son üzerine bir kasenin içinde karıştırdığımız yumurta sarısı ve sıvıyağını fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürelim. Son olarak üzerine susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen böreğimizi fırından alalım ve dilimleyerek servis edelim.

AFİYET OLSUN....

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN