Bu Böreğin Kokusunu Arka Mahalle Duyacak! İşte Lezzetiyle Düşman Çatlatan Patatesli Çıtır Börek Tarifi

Bu Böreğin Kokusunu Arka Mahalle Duyacak! İşte Lezzetiyle Düşman Çatlatan Patatesli Çıtır Börek Tarifi

Kokusu, lezzeti ve çıtırlığı ile sizi kendine hayran bırakacak, sizi mutfakta çok uğraştırmayacak olan patatesli çıtır börek tarifimizi sizler için özenle hazırladık. Yedikçe yedirten efsane patatesli çıtır börek tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte patatesli çıtır börek tarifi...

Çıtır çıtır enfes bir börek tarifi arayanlara müjde. Lezzetiyle, kokusuyla düşman çatlatan patatesli çıtır börek tarifimiz tam size göre. Bir yiyenin ikinciyi de mutlaka yiyeceği, kapış kapış gidecek olan patatesli çıtır börek tarifimiz hem ev halkınızdan hem de evinize gelen misafirlerinizden tam not alacak. Hatta patatesli çıtır böreği vaktiniz olduğunda fazla sarıp pişirmeden buzdolabı poşetlerine tek tek dizip buzluğa da atabilirsiniz. Böylece ani haber verip gelen misafirlerinize anında buzluğunuzdan çıkarıp pişirebilirsiniz. İşte patatesli çıtır böreğin ayrıntılı tarifi şöyle;

Malzemeler

4 adet yufka

2 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı sirke

3 yemek kaşığı un

İç harcı için:

4 adet orta boy patates

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet soğan

1 tatlı kaşığı kuru reyhan

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

Üzeri için:

Yumurta sarısı

Çörek otu

Yapılışı

Patatesli çıtır böreğimizi yapmaya öncelikle patateslerimizi soyup haşlamakla başlayalım. Daha sonra haşlanan patatesleri bir çatal yardımı ile yada patates ezici aparat ile iyice ezelim. Şimdi de ocağa yapışmaz tavamızı alalım. Tavamızın içine sıvıyağımızı koyalım. Yağ ısınınca içine küp küp doğradığımız kuru soğanı koyup kavurmaya başlayalım. Patatesleri kavururken aynı zamanda da karıştıralım. Üzerine kırmızı toz biberi, pul biberi, karabiberi, tuzu katalım ve karıştıralım. İyice kavrulan patatesleri ocaktan alalım ve içine kuru reyhanı katıp tekrar karıştıralım. Patatesli harcımızı soğumaya bırakalım. Sıra geldi patatesli çıtır böreğimizin sosunu hazırlamaya. Bunun için bir kabın içinde sıvıyağı, sirkeyi ve unu iyice çırparak boza kıvamına getirelim. Tezgahın üzerine yufkalardan bir tanesini serelim ve üzerine sosumuzdan her yerine gelecek şekilde fırça yardımı ile sürelim. 2. yufkayı da üzerine serelim ve yufkamızı 16 eşit parçaya bölelim.

basliksiz-2.jpg

Bu börek favoriniz olacak

Her bir yufka parçasına 1 tatlı kaşığı kadar patatesli harcımızdan sürelim. Ardından böreğimizi rulo şeklinde saralım. Bütün yufka parçaları bitene kadar bu işlemi uygulayalım. Geride kalan iki adet yufkamıza da bu işlemleri uygulayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize böreklerimizi tek tek dizelim. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim ve üzerine çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında böreklerimizin üzeri kızarana kadar pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için mutlaka böreklerimizi kontrol edelim. İşte patatesli çıtır böreklerimizi hazır. Böreklerimizi fırından alıp servis tabağına dizelim.

Afiyet olsun…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN