Bu çorba hastayı diriltiyor! Dumanı üzerinde sebze çorbası ocaktan iner inmez kapışılıyor

Bu çorba hastayı diriltiyor! Dumanı üzerinde sebze çorbası ocaktan iner inmez kapışılıyor

Kış mevsiminin gelip havaların soğumasıyla birlikte mevsimsel gribal enfeksiyonlar da çoğalmaya başladı. ''Peki hastalıklara karşı bağışıklığımızı güçlü tutmak için ne yapmalıyız? '' sorusunun cevabını sizler için haberimizde paylaştık...

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak dumanı üstünde sıcacık çorbayla birlikte hem hastalıklardan korunacak hem de bu tarifimizle birlikte vücudunuz için gerekli olan vitamin ve mineralleri alacaksınız. Tam bir şifa kaynağı olan bu çorbamızda A. B. C . D. E. B1, B2 vitaminleri bulunmaktadır. Her derde deva kış çorbamızın tarifi ise şöyle;

MALZEMELER

1 adet küçük brokoli

2 adet pırasa

1 adet havuç

Yarım kereviz

1 adet patates

1 adet soğan

1 adet kapya biber

2 diş sarımsak

2 su bardağı et suyu

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

Karabiber

Tuz

YAPILIŞI

Bütün sebzelerimizi güzelce yıkayıp küp küp keselim. Tenceremize tereyağını alıp eritelim ve içine unu koyup kavuralım. Unun kokusu çıktığından emin olalım. Eğer un iyi kavrulmamışsa çorbanızdan çiğ un kokusu gelecektir. Kavrulan unun üzerine sebzelerimizi ekleyelim. Üstüne et suyu, sıcak suyu, karabiberi ve tuzunu ekleyip pişirmeye bırakalım.

shutterstock-687543766.webp

BOL VİTAMİNLİ ENFES ÇORBA

Kaynayan çorbamızı kısıp ateşe alıp 10 dakika daha kaynattıktan sonra blenderdan geçirelim. Servis yapalım. Tercihe göre limon sıkıp içebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN