Bu Çorbayı İçenlerde Hastalık Falan Kalmıyor! İşte Şifa Kaynağı Vitamin Deposu Çorba Tarifi

Bu Çorbayı İçenlerde Hastalık Falan Kalmıyor! İşte Şifa Kaynağı Vitamin Deposu Çorba Tarifi

Bahar ayına hasret kaldığımız bugünlerde eksi derecelere düşen havanın etkisiyle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklar baş göstermeye başladı. Başta anneler olmak üzere çocuklarının vücudunun bağışıklığını yüksek tutmak için şifalı çorba arayışına girenler durun, siz yorulmayın. Aradığınız tarifi bir tık ötesine getirdik.

Akşam yemeklerinin sıcacık başlangıcı olan çorba besleyiciliğiyle herkes tarafından çok seviliyor. Türk milleti olarak çorbaların her türünü sevmekle kalmıyor, günümüzde çorbacı dükkanlarının sayısı hızlıca artmakta. Hastalıkların çoğaldığı bugünlerde de ilaçların yanı sıra evde sağlıklı çorba yapmak isteyenler çeşitli tarifler arayışında. Çorbaların şifalarından faydalanmak için doğru çorbayı tercih etmelisiniz. Bizde sizler için hastalıklara kalkan, vücudu zinde tutan, içerdiği vitamin ve minareller sayesinde besleyici ve doyurucu olan bu tarifimizi size ayrıntıları ile paylaşıyoruz...

MALZEMELER

1 adet küçük kemikli tavuk göğüs

1 adet kuru soğan

Tane karabiber

Birkaç tane defne yaprağı

1 adet havuç

1 adet patates

1 su bardağı tel şehriye

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

Tuz

YAPILIŞI

Düdüklü tenceremize yıkadığımız tavuk göğsünü, tuzu, tane karabiberi, kuru soğanı ve defne yaprağını ekleyelim. Pişen tavuk etlerimizi küçük küçük didikleyelim. Tavuk suyunu da tel süzgeçten geçirelim. Çorba tenceresinde tereyağı ve unu kavuralım. Üzerine rendenin ince kısmıyla rendelediğimiz havucu ve patatesi ekleyip kavuralım. Üzerine tavuk suyunu ve tavuk etlerini ekleyelim. Tuzunu atalım.

otaa.jpg

TAM BİR ŞİFA KAYNAĞI

Kaynamaya bırakalım. Kaynayan çorbamıza tel şehriyeleri ekleyelim. Tencerenin altını kısalım. Ara ara tencereyi karıştıralım ki çorbanın dibi tutmasın. Pişen çorbamızı isterseniz limonla tüketebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN