Bu kandilde en güzel kandil simidini siz yapın! İşte komşuların tarifi için peşinizden koşacağı kandil simidi tarifi

Bu kandilde en güzel kandil simidini siz yapın! İşte komşuların tarifi için peşinizden koşacağı kandil simidi tarifi

Kandillerin olmazsa olması kandil simidi. Büyük küçük demeden hepimizin severek yediği bu lezzeti evde denemeye ne dersiniz? İşte sizi mutfakta çok yormadan zahmetsizce hazırlayabileceğiniz kandil simidi tarifi...

Osmanlı zamanından günümüze ulaşan geleneklerden biri olan kandil simidi 14. yüzyılda saray mutfağında yapılmaya başlanmış. İlk kandil simidi, normal simitten örnek alınarak şekil verilip yapılmış. Sarayda çokça yapılan kandil simitleri halka, çoluk çocuk herkese dağıtılırdı. Sadece güzel ülkemiz Türkiye' ye özgü olan bu lezzet her kandiller de yapılıp dağıtılır, afiyetle yenir. Böylece paylaşmanın verdiği mutluluğu yaşamış oluruz. Bizde Berat Kandilimiz için evde kolaylıkla yapabileceğimiz kandil simidi tarifini sizler için paylaştık.

MALZEMELER

250 gram oda sıcaklığında tereyağı

1 çay bardağı sıvıyağ

1.5 yemek kaşığı üzüm sirkesi

1 yemek kaşığı tepeleme mahlep

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet yumurta

1.5 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı yoğurt

1 paket kabartma tozu

5 su bardağı un

Üzeri için

Kavrulmuş susam

Yarım çay bardağı üzüm pekmezi

Yarım çay bardağı su

YAPILIŞI

Yoğurma kabımıza tereyağı, sıvıyağ, mahlep, tuz, yumurta, şeker, yoğurdu alıp güzelce karıştıralım. Unla beraber kabartma tozunu ekleyelim. Unu azar azar kontrollü bir şekilde dökelim. Pürüzsüz kıvam alana kadar hamuru yoğuralım. Yoğurduğumuz hamurdan rulo halinde koparıp, yuvarlak şekli verelim. Başka bir kapta pekmez ve suyu karıştıralım.

kolay-kandil-simidi-tarifi.jpg

BURAM BURAM KANDİL SİMİDİ KOKUSU EVİNİZİ SARACAK

Şekil verdiğimiz simitlerimizi önce pekmezli su karışımına sonra susama batıralım. Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirelim. Pişen kandil simitlerini fırından çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Tamamen soğuyan kandil simitleri servise hazır...

AFİYET OLSUN...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN