Bu kurabiye kendini fıstıklı sanıyor! Yiyen herkes daha yok mu diyor! Sadece 15 dakikada hazır mis gibi kurabiye

Bu kurabiye kendini fıstıklı sanıyor! Yiyen herkes daha yok mu diyor! Sadece 15 dakikada hazır mis gibi kurabiye

Klasik kurabiyelerden sıkılanlara güzel bir haberimiz var. Bugün haberimizde sizler için özenle ıspanaklı çatlak kurabiye tarifi hazırladık. İşte yemelere doyamayacağınız efsane ıspanaklı çatlak kurabiye tarifi...

Çayın yanına eşlik eden kurabiyeleri hepimiz şüphesiz çok severiz. Mutfakta çok zaman harcamadan şipşak kolayca yapabileceğiniz ıspanaklı çatlak kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Ispanaklı çatlak kurabiye hem midenize hem de gözünüze hitap ediyor. İşte efsane ıspanaklı çatlak kurabiyenin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

10-12 yaprak ıspanak

2 adet yumurta

1/2 (yarım) su bardağı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı limon suyu

3 su bardağı un

Üzeri için:

Pudra şekeri

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane lezzet ıspanaklı çatlak kurabiye tarifi için öncelikle ıspanaklarımızı güzelce yıkayalım. Yıkadığımız ıspanakları rondoya alıp üzerine sıvıyağ ekleyelim ve püre haline getirelim. Şimdi de karıştırma kabımızı alalım. İçine yumurta ve şekeri ekleyip köpürene kadar çırpalım. Üzerine ıspanak püresini ilave edelim. Daha sonra üzerine unu kontrollü şekilde eleyerek ekleyelim, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyelim. Ardından limon suyunu da ilave ederek spatula ile karıştıralım. Üzerini streç filmle kapatıp bir saat kadar buzdolabında bekletelim.

ispanakli-catlak-kurabiye-tarifi-6-750x422.png

BU KURABİYEYE HAYRAN KALACAKSINIZ

Dinlenen hamurumuzdan toplar halinde parçalar koparıp yuvarlayalım, iki kere pudra şekerine bulayalım. Şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış fırında 175 c° fırında 12-15 dk pişirelim. Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve soğuduktan sonra servis edelim.

Afiyet olsun

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN