Bu kurabiye pastanelerde bile yok! İşte portakal dilimli kurabiye tarifi: Ertesi güne bir tane bile kalmayacak

Bu kurabiye pastanelerde bile yok! İşte portakal dilimli kurabiye tarifi: Ertesi güne bir tane bile kalmayacak

Klasik kurabiye tariflerinden sıkılanlara güzel bir haberimiz var. Bugün sizler için özenle portakal dilimli kurabiye tarifi hazırladık. Üstelik bu kurabiye pastanelerde bile yok... İşte portakal dilimli kurabiye tarifi

Gastronomi dünyası, her biri kendi özgün tatlarıyla dolu birçok lezzet sunuyor. Bu kez, damakları şenlendirecek bir tarifle karşınızdayız: Portakal dilimli kurabiye! Bu nefis kurabiyeler, hem görsel şölen sunan dilim dilim portakal dilimleriyle hem de muhteşem lezzetiyle sofralarınıza renk katacak.

MALZEMELER

550 g un (4 su bardağı +5 silme yemek kaşığı)

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 portakalın kabuğu (Rendelenmiş)

125 g oda ısısında tereyağı veya margarin

2 tepeleme yemek kaşığı nişasta

100 ml portakal suyu (1 çay bardağından 1 parmak eksik)

150 g pudra şekeri (1 çay bardağı+2 dolu yemek kaşığı)

100 ml sıvıyağ (1 çay bardağından bir parmak eksik)

Üzeri için:

3 portakal

Süslemek için:

150 g benmari usulü eritilmiş bitter veya sütlü çikolata

maxresdefault.jpg

YAPILIŞI

Kurabiye hamurumuza başlamadan önce kullanacağımız portakalları güzelce yıkayıp kurulayalım. Ardında ince yuvarlak dilimler şeklinde keselim. Elde ettiğimiz portakal dilimlerinin fazla suyunun gitmesi için havlu kağıda saralım. Eğer bu işlemi yapmazsanız portakalın fazla suyu kurabiye hamurunuzun yumuşamasına sebep olacaktır. Şimdi de kurabiye hamuru için yoğurma kabını alalım. İçine oda sıcaklığındaki margarini veya tereyağını, yumurtayı, portakal kabuğu rendesini, nişastayı, pudra şekerini, portakal suyunu, sıvıyağını ekleyip güzelce karıştıralım. Ardından unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip hamurumuzu yoğuralım. Elde ettiğimiz kurabiye hamurunu streç filme sarıp buzdolabında en az 15 dakika dinlendirelim. Bu süre sonunda tezgahın üzerine biraz un serpip hamuru merdane ile 1,5-2 cm kalınlığında açalım. Portakal dilimlerinin büyüklüğünde kurabiye hamurunda daireler elde edelim. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine şekil verdiğimiz kurabiye hamurlarını aralıklı bir şekilde dizelim. Her bir dairenin üzerine de portakal dilimlerini yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kurabiyelerin üzeri çok hafif kızarana kadar pişirelim. Pişen kurabiyeleri fırından alalım ve soğumaya bırakalım. Bizde bu arada çikolatalarımızı benmari usulü eritelim. Soğumuş olan kurabiyelerin ön yüzünü yarısına kadar çikolataya bulayalım. Hemen ardından üzerine Hindistan cevizi yada Antep fıstığı serpelim. İşte kurabiyelerimiz servise hazır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN