Bu kurabiye sadece 15 dakikada hazır! Starbucks kurabiyesini evde yapın doya doya yiyin! Üstelik çok da ekonomik

Bu kurabiye sadece 15 dakikada hazır! Starbucks kurabiyesini evde yapın doya doya yiyin! Üstelik çok da ekonomik

Çay veya kahve saatlerinize çok yakışacak mükemmel bir tarif ile karşınızdayız. Bugün haberimizde sizler için Starbucks kurabiyesinin tarifini hazırladık. Sizde bu efsane lezzeti en kısa zamanda deneyin...

Son yıllarda trend haline gelen Starbucks kurabiyesi özellikle gençler arasında viral hale gelmiş durumda. Bu lezzetli kurabiyeyi evinizde de kolay ve pratik bir şekilde yapmanız mümkün. İşte tüm detayları ile starbucks kurabiye tarifi şöyle;

MALZEMELER

2 yumurta sarısı

150 gr tereyağı ya da margarin

1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri (100 gram)

1 yemek kaşığı su

2 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 silme tatlı kaşığı tarçın

3 su bardağı un (300 gram)

Yarım su bardağına yakın damla çikolata (50 gram)

1 su bardağı iri bölünmüş ceviz (100 gram)

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane lezzet starbucks kurabiye tarifimiz için öncelikle yumurta sarısı ile pudra şekerini el çırpıcı ile iyice karıştıralım. Karışıma un, ceviz ve damla çikolata hariç diğer malzemeleri katıyoruz ve iyice karıştıralım. Elenmiş unu katalım ve hamurumuzu yoğuralım. Hamuru tezgaha alıp çikolata ve cevizi katıp karışına kadar dikkatli bir şekilde yoğuralım. Hamurumuzu silindir yapalım ve streç filme iyice saralım. Buzdolabında en az 1 saat olacak şekilde dinlendirelim. Ne kadar uzun süre bekletirsek dilimlememiz o kadar kolaylaşır.

maxresdefault.jpg

BU KURABİYE FAVORİNİZ OLACAK

Beklettiğimiz hamuru 1 parmak eninde keskin bir bıçakla dilimleyelim. Fırın tepsimize dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-17 dk civarı pişiriyoruz. Belirttiğimiz bu süre fırından fırına değişebilir. Pişen kurabiyeleri fırından çıkartın ve soğumaya bırakalım. Kurabiyeler soğuduktan sonra tepsiden alalım. Kapalı saklama kabında buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN