Bu Kuru Dolma Midye Tadında! İşte Maraş Usulü Patlıcan Dolması Tarifi

Bu Kuru Dolma Midye Tadında! İşte Maraş Usulü Patlıcan Dolması Tarifi

İftarda ne pişirsem diye düşünmenize gerek yok. Vereceğimiz Maraş usulü Patlıcan dolması sayesinde çeşit çeşit yemek yapmanıza gerek kalmayacak. Tadıyla midenizde şölen yaşatacak Maraş usulü patlıcan dolmasının tadını asla unutamayacaksınız

Maraş sofrasını sevmeyen yoktur. Hele ki patlıcan dolmasını Maraş usulü yemeyenlerdenseniz çok şey kaybetmiş oldunuz demektir. Püf noktalarıyla vereceğimiz Maraş usulü Patlıcan tarifi sayesinde Maraşlı şeflere taş çıkaracaksınız. İşte muhteşem lezzeti ile Maraş usulü Patlıcan Dolması tarifi.

dolma.jpg

Maraşlıların sofralarından eksik olmayan patlıcan dolması artık sizin de sofralarınızın baş köşesinde yer alacak. Evde kolaylıkla elde edeceğiniz malzemelerle Maraş'ı evinize getireceksiniz. Bu patlıcan dolması tarifi size Güneydoğu'da tur attıracak.

MARAŞ PATLICAN DOLMASI MALZEMELERİ

10 adet kuru patlıcan ( Bu sayıları kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz) Patlıcanın yanında kabak ve biber de ekliyebilirsiniz.

DOLMANIN İÇ HARCI İÇİN

2 su bardağı pirinç, 1 avuç bulgur, Bir kaç adet kuru soğan, 1 tatlı kaşığı reyhan, 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı sumak, 2-3 tatlı kaşığı kırmızı acı pul biber, 2 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kimyon, Karabiber, 4 adet domates, 3 yemek kaşığı biber salçası, 3 yemek kaşığı domates salçası, Yarım çay bardağı sıcak su, zeytinyağı, Tuz

DOLAMIN ÜZERİNDE GEZDİRECEĞİNİZ SOS MALZEMELERİ

2 diş sarımsak, 4 yemek kaşığı zeytinyağı,1 tatlı kaşığı kuru nane

mercimek.jpg

DOLMAMIZIN YAPILIŞINA GÖRE GEÇİYORUZ

Öncelikle bulgur ve pirincimizi yıkayalım. Soğanlarımızı doğratıp zeytinyağı ile kavuralım. Daha sonra yıkadığımız pirinç ve bulguru ekleyelim. Üzerine ise baharatlarımız ekleyelim. Biber ve domates salçamızı da ekleyerek tüm malzemeleri iyice pişirelim. Domateslerimizi de blenderdan geçirerek karışıma koyup kaynamaya bırakalım.

limon.jpg

Kuru dolmalarımızı önceden sıcak suya koymamız gerekiyor biraz yumuşaması için. Eğer bu işlemi yaptıysanız dolamlarımızın doldurulmasına geçebiliriz. Hazırladığımız iç harcımızı alalım. Patlıcanlarımızı içini elimize tuz basıp için, hafifçe tuzlayım. Daha sonra iç harcımızı yerleştirip, ağız kısmını bastıralım açılmasın diye. Bu işlem bittikten sonra zeytinyağı, sarımsak ve naneyi kavuralım. Kavurduğumuz bu sosu dolmaların üzerinde gezdirelim. Sosu gezdirdikten sonra dolmalarımızın üzerini 3 parmak geçecek şekilde su koyup ocağa bırakalım. Ve kısık ateşte dolmalarımızı 1 saate pişirelim. Ve yemeğimiz hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN