Bu mantıyı yapan kaynanasının gözüne giriyor! Kayserili ustalara taş çıkartacak mantı tarifi

Bu mantıyı yapan kaynanasının gözüne giriyor! Kayserili ustalara taş çıkartacak mantı tarifi

Geleneksel Türk mutfağının karşı konulamaz lezzetlerinden biri olan mantıyı büyük küçük hepimiz çok seviyoruz. Bugün sizlere haberimizde öyle bir mantı tarifi hazırladık ki deneyenler herkes tarafından takdir topluyor...

Mantı denilince hepimizin göz bebekleri büyür ve ağzı sulanır. Fakat çoğu insan mantıyı çok sevmesine rağmen ya mantıyı yapamaz hazır mantı alır yada hamuruyla uğraşmamak için hiç mantı yapmaz. Ancak bu haberimizi okuduktan sonra artık mantı yapmamanız için hiç bir neden kalmayacak. İşte mutfakta kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz milföy mantısının ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

6 yaprak milföy

İçi için:

250 gr az yağlı dana kıyma

1 adet küçük boy soğan

1 diş sarımsak

1 tutam maydanoz

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı pul biber

Üzeri için:

1 kase sarımsaklı yoğurt

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kuru nane

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet milföy mantısını yapmaya öncelikle iç harcımızı hazırlamakla başlayalım. Bunun için uygun bir kaba minik minik doğradığımız kuru soğanları, ince ince kıydığımız maydanozları, kıymayı, ezdiğimiz sarımsağı, tuzu, pul biberi ve karabiberi alarak güzelce yoğuralım. Şimdi de milföylerimizi tezgahın üzerine serelim. Milföylerin buzu biraz çözüldükten sonra her biri 18 parça olarak şekilde kesilir. Milföylerin buzu çözüldükçe kesmek daha zor olacağı için hafif donmuş haldeyken kesmenizi tavsiye ederiz. Bu şekilde daha pratik olacak ve şekli bozulmayacak. Parçalara ayırdığımız milföylerin üzerine hazırladığımız iç harçtan koyup, mantı kapatır gibi köşelerinden kapatarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tek tek dizelim.

maxresdefault.jpg

AMAN PARMAKLARINIZI YEMEYİN

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kadar mantılar kızarana kadar pişirilir. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için belirttiğimiz süre fırından fırına değişebilir. Şimdi milföy mantımızın sosunu hazırlayalım. Bunun için uygun bir tavada tereyağı eritelim. Üzerine pul biber ve nane eklenerek kızmasını bekleyelim. Bir kasenin içinde de sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım. Fırında pişen milföy mantılarımızı çıkaralım. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim. En son üzerine hazırladığımız sosu gezdirelim.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN