Bu pastanın tarifini öğrenmek isteyen görümceniz size yalvaracak! İşte dillere destan kumlu pasta tarifi

Bu pastanın tarifini öğrenmek isteyen görümceniz size yalvaracak! İşte dillere destan kumlu pasta tarifi

Klasik pasta tariflerinden sıkılanlara müthiş bir haberimiz var. Hem gözlerinize hem de midenize bayram ettirecek kumlu pasta tarifi ile davetlilerinizin beğenisini kazanabilirsiniz. İşte damak çatlatacak olan kumlu pastanın ayrıntılı tarifi...

Davet sofralarınıza çok yakışacak bir pasta tarifi ile karşınızdayız. Her çatalda ayrı bir lezzet alacağınız kumlu pasta tarifimiz tam size göre. Mutfakta çok zamanınızı almadan kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz kumlu pastanın ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

Keki için:

4 yumurta

1 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvıyağ

3 yemek kaşığı tepeleme kakao

1.5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Keki ıslatmak için:

1 su bardağı soğuk süt

Kreması için:

1 litre süt

1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker

2 yemek kaşığı tepeleme un

3 yemek kaşığı nişasta

3 yemek kaşığı kakao

1 paket (100 gr) çikolata

1 paket vanilya

Üzeri için:

1 paket kakaolu bisküvi

Üzerini süslemek için:

Frambuaz

Antep fıstığı

YAPILIŞI

Efsane lezzet kumlu pastamızı yapmaya öncelikle kekimizi hazırlamakla başlıyoruz. Bunun için karıştırma kabına yumurtayı ve toz şekeri alalım, beyazlaşana kadar çırpalım. Üzerine sütü, sıvıyağı ekleyip tekrar karıştıralım. Ardından üzerine unu, kakaoyu,, kabartma tozunu eleyerek ilave edelim Sıvıyağ ile yağlamış olduğumuz borcama kek harcımızı dökelim. Borcamın içine kek harcını döktükten sonra, içindeki hava kabarcıklarının çıkması için borcamı bir kaç kez tezgaha vuralım. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 - 35 dakika pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için mutlaka kekinizin pişip pişmediğini kontrol ediniz. Fakat kekinizin ilk 20 dakikasında fırın kapağını açmamalısınız. Aksi takdirde bu süreden önce fırın kapağını açtığınızda kekiniz kabarmaz ve söner.

kumlu-pasta-001.jpg

BU LEZZETİN TARİFİ ÖĞRENMEK İÇİN PEŞİNİZDEN KOŞACAKLAR

Şimdi de kumlu pastamızın kremasını hazırlayalım. Bunun için derin bir tencereye sütü, unu, nişastayı, toz şekeri, kakaoyu alıp karıştıralım. Kremayı pişirirken başından ayrılmadan sürekli karıştırarak pişirelim. Üzeri göz göz olup kaynayan kremayı ocaktan alalım ve içine çikolatayı ve vanilyayı ekleyip hızlıca çırpalım. İşte kremamız da hazır. Şimdi sıra geldi bütün hazırladıklarımızı birleştirmeye. Fırından çıkıp ılıyan keki 1 su bardağı soğuk süt ile ıslatalım. Ilık kekin üzerine sıcak kremayı dökelim ve bir ıspatula yardımı ile yayalım. Krema tamamen soğuduktan sonra 1 paket kakaolu bisküviyi rondodan geçirelim ve kum haline gelmesini sağlayalım. Kum haline getirdiğimiz kakaolu bisküvilerimizi kremanın üzerine serpelim. en az 5 saat buzdolabında dinlendirelim. İyice dinlenen kumlu pastamızı dilimleyelim ve her dilimin üzerini frambuaz ve Antep fıstığı ile süsledikten sonra servis edelim.

AFİYET OLSUN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN