Bu pastayı yiyen tepsinin dibini görüyor! Ağlayan pasta ile mutfaktaki hünerinizi gösterin! Üstelik 15 dakikada hazır

Bu pastayı yiyen tepsinin dibini görüyor! Ağlayan pasta ile mutfaktaki hünerinizi gösterin! Üstelik 15 dakikada hazır

Tatlı severlere süper bir haberimiz var. Hem midelere hem de gözlere hitap edeceğiniz ağlayan pasta tarifi ile karşınızdayız. İşte damak çatlatan lezzet ağlayan pasta tarifi...

Çay saatlerini boş geçiremeyenlere güzel bir haberimiz var. Şık sunumu ve damak çatlatan lezzetiyle ağlayan pasta tarifi ile karşınızdayız. Mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz ağlayan pasta tarifimizi çok seveceksiniz. İşte efsane ağlayan pasta tarifi şöyle;

MALZEMELER

Keki için;

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı kakao

4 yemek kaşığı süt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

1,5 su bardağı süt

Üzeri için;

2 paket krem şanti

2 çay bardağı süt (250 ml – krem şanti için)

1 paket hazır çikolata sos

2,5 su bardağı süt (500 ml – çikolata sos için)

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane lezzet ağlayan pasta tarifimiz için öncelikle karıştırma kabımızı alalım. İçine yumurta ve toz şekeri alalım. Köpük köpük oluncaya kadar mikser yardımıyla çırpalım. Ardından süt, kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu karıştırma kabının içerisine ekleyelim. Tüm malzemeleri güzelce karışıncaya kadar mikserle tekrardan çırpalım. Kek hamurumuz hazır. Şimdi dikdörtgen borcama alarak tabanını ve kenarlarını bir fırça yardımıyla güzelce yağlayalım. Daha sonra kek hamurunu borcamın her yerine eşit bir şekilde yayılmasına dikkat ederek boşaltalım. Kekimizi önceden 160 derece ısıttığımız fırında, fansız ayarda 30 dakika boyunca pişirelim. Sürenin sonunda keki fırından alalım ve sıcağıyla üzerine oda sıcaklığındaki sütü her yerine gelecek şekilde gezdirelim. Kek sütü hızlıca çekecektir. Bir kenarda soğuması için bekletelim. Diğer taraftan ağlayan pastanın çikolatalı sosu için 1 paket hazır çikolata sosu ve 2,5 su bardağı sütü tencereye alalım.

aglayan-pasta-3-tarifi.webp

BU LEZZET GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Tel çırpıcıyla karıştırarak koyulaşıncaya kadar sosumuzu pişirelim. Çikolata sosu kaynayıp koyulaştıktan sonra ocağı kapatalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim. Pastanın krem şantisi için uygun bir karıştırma kabına krem şanti ve soğuk sütü alalım. Mikserle krem şanti katılaşıncaya kadar çırpalım. Kekimiz iyice soğuduktan sonra hazırladığımız krem şantiyi kekin üzerine alalım. Bir spatula veya pasta sıvama aparatı ile her yerine iyice yayalım. Krem şanti sürmeden önce kekin güzelce soğuduğundan mutlaka emin olalım. Aksi halde krem şanti eriyerek dağılabilir. Krem şantiyi güzelce sürdükten sonra tamamen soğuyan çikolata sosunu krem şantinin üzerine boşaltalım. Pastamız hazır olduktan sonra en az 2 saat boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Daha sonra dilimleyerek servis edelim.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN