Bu poğaçanın mayalanma derdi yok! Yiyen herkes pastaneden hazır aldınız sanacak! Tarifini vermeye hazır olun

Bu poğaçanın mayalanma derdi yok! Yiyen herkes pastaneden hazır aldınız sanacak! Tarifini vermeye hazır olun

Kahvaltı sofralarınıza veya çocuklarınızın beslenmesine gönül rahatlığı ile koyabileceğiniz, tam garanti tarif olan yumuşacık puf puf 10 dakikada simit poğaça tarifi ile karşınızdayız. İşte tüm detayları ile yumuşacık puf puf 10 dakikada simit poğaça tarifi...

Kahvaltı sofranıza çok yakışacak yumuşacık puf puf simit poğaça tarifi ile karşınızdayız. Yedikçe yedirten adeta ağızda eriyip giden bu tarifimize hayran olacaksınız. İşte tüm ayrıntıları ile yumuşacık puf puf 10 dakikada simit poğaça tarifi sizlerle...

MALZEMELER

Hamuru İçin;

125 gram teremyağ

Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

3,5 su bardağı un

2 paket kabartma tozu

İç Harcı İçin;

Kaşar peyniri

Dışı İçin;

2 yemek kaşığı su

3-4 yemek kaşığı pekmez

Susam

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane 10 dakikada simit poğaça tarifimiz için öncelikle uygun bir tavaya teremyağını alalım ve çok kaynatmadan eritelim. Daha sonra sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, şeker ve erittiğimiz tereyağını yoğurma kabına alalım ve hiç pürüz kalmayacak şekilde çırpalım. Daha sonra yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ekleyelim, hamurumuzu yoğuralım. Yoğurduğumuz hamurumuzdan göz kararı cevizden biraz büyük parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayalım. Yuvarladığımız hamurumuzun bir tanesini alalım ve elimizle bastırarak açalım. Açtığımız hamurun içerisine kaşar peyniri koyalım ve kenarlarını ortada birleştirerek kapatalım.

maxresdefault.jpg

BU LEZZETE HAYRAN KALACAKSINIZ

Şekil verdiğimiz hamurumuzu birkaç tur yuvarlayarak düzeltelim. Ayrı bir kabın içerisine su ve pekmezi alarak karıştıralım. Poğaçalarımızı alarak ilk önce her yerini pekmeze, daha sonra susama bulayalım ve fırın tepsisine dizelim. Bir bıçak yardımı ile poğaçamızın üzerine çizikler atalım. Daha sonra 180°C fırında, yaklaşık 20 dakika alt üst olarak pişirelim. Pişen simit poğaçalarımızı fırından çıkaralım ve servis edelim.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN