Bu poğaçayı yapan pastanenin yolunu unutacak! Sütü böyle kullanın dağ gibi kabarıyor

Bu poğaçayı yapan pastanenin yolunu unutacak! Sütü böyle kullanın dağ gibi kabarıyor

Evde pastane kalitesinde poğaça yapmak mümkündür. İşte adım adım pastane usulü poğaça tarifiyle, kahvaltılarınızı daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Evde yapabileceğiniz pastane kalitesinde poğaça tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu tarifle, yumuşacık ve mis kokulu poğaçalar yapabilirsiniz. Kahvaltı sofralarınızın yıldızı olacaklar.

Pastane poğaçasının o eşsiz lezzetini ve yumuşaklığını evinizde de yaşamak mümkün. Ev yapımı poğaça tarifiyle kahvaltılarınızı taçlandırabilirsiniz.

img-1336.jpeg

Yumuşak ve lezzetli poğaçalar yapmak sandığınızdan daha kolay. Evde pastane tadında poğaça yapımının püf noktalarını bu tarifte bulabilirsiniz.

İşte pastane kalitesinde poğaça tarifi:

Malzemeler:

• 1 paket kuru maya
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı tuz
• 1,5 su bardağı ılık su
• 1,5 su bardağı ılık süt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 8 - 8,5 su bardağı un

Üzeri için:

• 1 tatlı kaşığı su
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Tarif:

1. Kuru maya ve toz şekeri bir kabın içine alın. Üzerine ılık süt ve ılık suyu ekleyerek şeker eriyene kadar karıştırın.
2. Ardından sıvı yağı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
3. Azar azar un ilave ederek karıştırmaya devam edin. Bu aşamada tuzu da eklemeyi unutmayın. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek güzelce yoğurun.
4. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
5. Hamurun üzerini streç filmle kapatarak oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalandırın. Kış mevsiminde ise daha ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırmanız gerekebilir.
6. Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde bezeler elde edin ve yuvarlak bir şekil verin. İçlerine harç eklemek isterseniz bu aşamada yapabilirsiniz.
7. Hazırladığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
8. Yumurta sarısı, yağ ve suyu bir kapta karıştırın. Poğaçaların üzerine fırça yardımıyla sürün. Ardından çatalla şekil verin.
9. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar üzeri kızarıp poğaçalar tam kabarana kadar pişirin.
10. Fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra servis edin.

Evde pastane kalitesinde poğaça yapmak artık hayal değil. Bu kolay ve lezzetli tarifi uygulayarak, kahvaltılarınıza eşsiz bir tat katın. Yumuşacık, lezzetli poğaçalarınızla sevdiklerinizi şımartın ve bu eşsiz lezzeti herkesle paylaşın. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN