Bu pratik tarifi Kayserililer bile bilmiyor! Milföy hamurundan 5 dakikada mantı... Tabağa konar konmaz biten lezzet

Bu pratik tarifi Kayserililer bile bilmiyor! Milföy hamurundan 5 dakikada mantı... Tabağa konar konmaz biten lezzet

Mantı severleri havalara uçuracak güzel bir haberimiz var. Mutfakta çok zorlanmadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz milföy mantı tarifi ile karşınızdayız...

Bugün haberimizde hepimizin severek tükettiği Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan mantı tarifi ile karşınızdayız. Ancak bu tarifimizdeki mantı bildiğiniz mantılardan biraz farklı. Çünkü bu mantı milföyden yapılıyor. Her ne kadar mantıyı çok sevsek de dışarıdan hazır almak istemiyoruz. Tabi bir de zaman bulup mantıyı evimizde de yapamıyoruz. Durum böyle olunca haberimizde paylaştığımız tarifimiz devreye giriyor. Milföy mantısı ile mantı yemek artık daha kolay hale geliyor. İşte tüm detayları ile milföy mantısının tarifi şöyle;

MALZEMELER

6 yaprak milföy

İçi için:

250 gr kıyma

1 adet küçük boy soğan

1 diş sarımsak

1 tutam maydanoz

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı pul biber

Üzeri için:

1 kase sarımsaklı yoğurt

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kuru nane

YAPILIŞI

Efsane lezzet milföy mantısı için öncelikle iç harcımızı hazırlamakla başlayalım. Bunun için uygun bir kapta kıymayı, minik minik doğradığımız kuru soğanı, ince ince kıydığımız maydanozu, ezdiğimiz sarımsağı, tuzu, pul biberi ve karabiberi alarak güzelce yoğuralım. Şimdi de milföylerimizi alalım. Milföylerin buzu biraz çözüldükten sonra her biri 18 kare parça olarak şekilde keselim. Milföylerin buzu çözüldükçe kesmek daha zor olacağı için hafif donmuş haldeyken kesmenizi tavsiye ederiz. Her bir kare milföy parçasına iç harcımızdan biraz koyup, mantı kapatır gibi köşelerinden kapatarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.

milfoy-manti-ea35fd19-8178-43eb-9c05-326db52155d5.webp

AMAN PARMAKLARINIZI YEMEYİN

Bütün milföy parçaları bitene kadar bu işleme devam edelim. 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika mantılar kızarana kadar pişirelim. Belirttiğimiz bu süre fırından fırına değişebileceği için siz milföy mantılarınızın pişip pişmediğini kontrol etmelisiniz. Şimdi de milföy mantımızın sosunu hazırlayalım. Bunun için uygun bir tavada tereyağını eritelim. Üzerine pul biber ve nane ekleyerek kavuralım. Mantıları fırından aldıktan sonra üzerine bir kasede karıştırdığımız sarımsaklı yoğurdu dökelim. Üzerine de hazırladığımız sostan gezdirelim ve servis edelim.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN