Bu Tarif Sizi Urfa Sıra Gecelerine Götürecek! İşte Urfa'nın Meşhur Kolay Patates Kebabı Tarifi

Bu Tarif Sizi Urfa Sıra Gecelerine Götürecek! İşte Urfa'nın Meşhur Kolay Patates Kebabı Tarifi

Peygamberler şehri Şanlıurfa'nın köklü tarihi kadar yemekleri de dillere desten. Kebapçıların şehri diye bilinen Urfa sofraları hepimizin ağzının suyunu akıtıyor. Şimdi size midenizde bayram ettirecek Urfa usulü patates kebabı tarifini vereceğiz. Bu tarifle Urfa sıra gecelerine ışınlanacaksınız.

Urfa deyince ilk aklımıza çiğ köfte sonra ise kebapları geliyor. Derin bir tarihi kültüre sahip olan Urfa, yemekleri ve yaşam tarzıyla da çok dikkat eden bir şehir. Güneydoğu'nun en merak edilen şehirleri arasında yer alan Şanlıurfa, yemekleriyle de zengin bir ilimiz. Çok kimsenin bilmediği bir Urfa yemeğinden bahsedeceğiz. Bu yemeği evde kolaylıkla bulacağınız malzemelerle yapabilirsiniz. İşte o meşhur Urfa yemeğiyle yapılmasının yanı sıra pratik bir fırın yemeği. İşte Urfa usulü fırında Patates Kebabı tarifi.

KOMŞULARINIZ BU TARİFTEN SONRA KAPINIZDA KUL KÖLE OLACAK

Ağızlarda hoş bir seda bırakacak olan Patates Kebabı tarifini çocuklarınız da çok sevecek. Pratik ve basit yemekler arasında yer alan Patates Kebabı i tarifi komşularınızı da kapınıza kul köle edecek. Şimdi Şanlıurfa uzanıp o meşhur Patates Kebabı tarifini açıklıyoruz.

ba16987fbd3ab5409248a9297a4e3c8d.jpg

MALZEMELER

1,5 kg patates

750 gram kuzu kıyma

3 adet domates

7 tane yeşil biber

6 tane taze sarımsak kuruda olabilir

1 su bardağı zeytin yağı

1 yemek kaşığı isot biberi

1 tatlı kaşığı kara biber, tuz

URFA USULÜ FIRINDA PATATES KEBABI YAPIMI

Öncelikle 1,5 kg patatesimizi soyup ay şeklinde kesiyoruz. Ardından 7 adet biber, 6 diş sarımsak ve domatesimizi iri iri kesip önceden hazırladığımız tepsimize koyuyoruz. Daha sonra üzerine isot, karabiber ve tuzu ekliyoruz. Elimizle iyi malzemeleri karıştırıp harmanlıyoruz. Bu karışımı tamamladıktan sonra başka bir kaba etimizi alalım. Ardından baharat ekleyelim. Ve iyice yoğuralım. Kıymanın içine bayat ekmekte ekleyebilirsiniz. Ama az olacak şekilde. Kıymamızı yoğruma işleminden sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verelim. Ve ardından tepsiye dizdiğimiz domates, biber, sarımsak ve patates karışımın üzerine atalım. Bu işlemler bittikten sonra önceden 200 derece ısıttığımız fırınımıza koyalım. Ve 40 dakika gibi bir süre fırında pişirelim. Kebabımız piştikten sonra yanına isteğe bağlı yoğurt, salata gibi mezelerle servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN