SGK'dan Emeklilere Müjdeli Haber! Emeklinin Cebi 3 Maaşla Bayram Edecek

SGK'dan Emeklilere Müjdeli Haber! Emeklinin Cebi 3 Maaşla Bayram Edecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) milyonlarca emekli ve emekli olacakları ilgilendiren haberi duyurdu. Gözler Ramazan ve Kurban Bayramı'nda verilecek ikramiyeye çevrilmişken bir müjdeli haber SGK'dan geldi. İşte SGK'dan milyonlarca emekli ve emekli adayını ilgilendiren 3 maaş müjdesi.

Emekliler bayramda verilecek ikramiye tutarını beklerken SGK'dan 3 maaş duyurusu yapıldı. Emekli maaşı nasıl alınır? Ramazan emekli ikramiyesi açıklandı mı? Kimler 3 emekli maaşı alabilecek? gibi soruların cevabını haberimizde detaylıca veriyoruz. Gün ve Prim şartı koyan SGK bu koşulları sağlayanların 3 maaş alabildiklerini yayınladı. Peki tek maaş alan emekliler nasıl 3 maaş alabilir? İşte tüm bilinmeyenler haberimizde.

İKİ BAYRAMDA EMEKLİNİNİN CEBİ BAYRAM EDECEK

Yüksek enflasyondan dolayı 2022 yılı içi belirlenen asgari ücret hızla erirken, emekli ikramiyesi bekleyenlerde uygulanacak olan emekli tutarını merak eder hale geldi. Ortalıkta dolanan iddiaya göre emekli maaşı enflasyona paralel olarak diğer yıllara oranla yüksek olacak. Emeklilerin cebine iki bayramda 3 bin TL girecek. Ramazan ikramiyesinden ise emekliler, dul ve yetimler, malulen emekli olanlar yararlanabilmektedir.

588225image1.jpg

EMEKLİLER 3 MAAŞ ALABİLECEK NASIL MI? İŞTE DETAYLAR

Tüm bunlar merak edilirken, SGK ise emekli olacaklara müjdeyi verdi. Tek emekli maaşı alanlar bu haberden sonra 3 maaş alabilecek. İşte 3 emekli maaşı alacak olanlar. Çok sayıda vatandaşın 3 maaş alındığından haberi yok. SGK ise bu haberi detaylıca duyurdu. SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığından emekli olanlar 2 ya da 3 maaş alabiliyorlar. Nasıl mı? İşte detaylar haberimizde

emekli.jpg

TARİH VE PRİM GÜNÜ ŞARTI

Kendi sigortası üzerinden emekli maaşı alan dul kadınlar başta olmak üzere SGK, çift maaş imkanı sunuyor. SGK bunun içinse tarih ve 1800 gün prim ödenmesi koşulu koyuyor. 2008'den önce mi yoksa sonra mı vefat etti eşiniz? Hangi kodla emekli oldu? Bunlar aranan 2 önemli şart. Bu koşulları sağlayanlar babasından kalan yetim aylığını alabilirler. Yani kadınlar emekli maaşı alırken dul maaşına da sahip olabilirler.. Bu durumda dul maaşı, yetim maaşı ve kendi sigorta emekliliğiyle 3 maaş alabilecekler. SGK'nın duyurduğu habere göre 3 sigorta sisteminden 3 maaş alınabilmektedir.

Ramazan ikramiyesinden yararlanacak olanlar ise şöyle:

Şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesi ödenir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN