Bu İndirimden Sonra Türkiye'de Kiracı Kalmayacak! KDV İndirimini Duyunca Ev Almak İçin Sıraya Gireceksiniz

Bu İndirimden Sonra Türkiye'de Kiracı Kalmayacak! KDV İndirimini Duyunca Ev Almak İçin Sıraya Gireceksiniz

Ev almak artık hayal diyenleri haberimize alalım. Ev alacakları yakından ilgilendiren bu müjdeli haberden sonra artık ev sahibi olabileceksiniz. Son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan hızlı yükseliş, ev almak isteyenlerin hayallerini de suya düşürmüştü. Konut artışındaki fahiş fiyatlardan dolayı kira ödemekte bile zorlanan vatandaşın imdadına Gelir İdaresi Başkanlığı yetişti! İşte Konut fiyatlarında yapılacak olan KDV İndirimi ve detayları...

Enflasyonun yüzde 30 seviyelerini bulmasıyla vatandaş artık ay sonunu zor getirmeye başladı. Özellikle konut fiyatlarında yaşanan artış kiracıların cebini zorlamaya devam ediyor. İstanbul gibi büyükşehirlerde en düşük kira ücreti 2 bin TL'den başlarken bu artış semtlere göre değişiklik göstermektedir. Ev sahibi olacaklar ise dudak uçuklatan ev fiyatlarıyla karşı karşıya kaldı. Yaşanan fahiş konut fiyatlarından sonra Gelir İdare Başkanlığı devreye girdi. Gıda sektöründeki KDV düzenlemesinden sonra konut fiyatları için de bir düzenlemeye gidildi. Yapılan düzenlemeyi görünce ev almak için sıraya gireceksiniz. İşte konut düzenlemesinde alınan KDV indirimi ve nasıl uygulanacağına dair tüm detaylar

ev.jpg

ENFLASYON KONUT SEKTÖRÜNÜ DELDİ GEÇTİ!

Rusya-Ukrayna savaşı ile beraber hızla yükselen fiyatlar en çokta fırsatçıların işine yaradı. Kira fiyatları tava seviyelere ulaşırken, konut satışı ise durdu. Ev almak için geçen yıla oranla 3 misli para ödemeyecek vatandaş ise doğru zamanı kollar oldu. Peki yeni uygulanacak KDV indirimi nasıl olacak? El alacakları ne yapacak?

stanbul.jpg

FAHİŞ FİYATLARDAN SONRA GELİR DAİRESİ BAŞKANLIĞI DEVREYE GİRDİ

Hem kiracıyı hem ev sahiplerini ilgilendiren bir karar Gelir Daire Başkanlığı'ndan çıktı. Uzun süredir devam eden konut fiyatları üzerinden yapılacak olan düzenlemenin sonuna gelindi. Alınan kararda metrekareye göre artan konut fiyatları bu uygulama ile engellenecek. Düzenlemede konut satışında KDV indirimi uygulanacak. Bu kararla beraber 150 metrekarelik bölüm yüzde 8, 1 metrekarelik bölüm yüzde 18'den vergiye tabi tutulacak.

GIDA KDV İNDİRİMİNDEN SONRA GÖZLER KONUT KDV'SİNE ÇEVRİLDİ

Gelir İdaresi Başkanlığı odalar ve sektör temsilcileriyle beraber yaptığı KDV çalışması için derin bir görüşme gerçekleştirmişti. Gıda da KDV'nin düşürülmesinden sonra konut KDV'sinde de bir değişikliğe gidildi. Peki KDV değişimi e oluyor? İşte vereceğimiz örnekle daha iyi kavrayacaksınız.

Örnek olarak verirsek; 1 milyon liralık 150 metrekarelik daire 80 bin lira KDV alınırken, 155 metrekarede 180 bin lira KDV alınmaktadır. KDV düzenlemesinden sonra 5 metrekarelik alan yüzde 18'den vergilendirilecek bu tutar da 5805 lira tekabül etmektedir. Yani ödenecek tutar 85 bin 805 lira. Bu uygulama ile konut 150 metrekare konutlara artışın olacağı ve konut sektörünün canlanması öngörülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN