OGS Tarih Oldu! Bakanlık Araç Sürücülerini Uyardı 31 Mart Tarihini Kaçıran Yandı

OGS Tarih Oldu! Bakanlık Araç Sürücülerini Uyardı 31 Mart Tarihini Kaçıran Yandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ile ilgili karar çıktı. Tarih veren bakanlık milyonlarca sürücüyü uyardı. Belirlenen tarihe kadar işlem yapmayanların OGS cihazları iptal olacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın karar bağladığı OGS için ne yapılacak? OGS kullananlar ne yapmalı? İşte tüm bilinmeyenler haberimizde.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı OGS için düğmeye bastı. Milyonlarca sürücünün Otoyollarda ve köprü geçişlerinde kullandığı OGS artık tarih oldu. Bakanlığın karar bağladığı OGS düzenlemesinin yerine bakın ne kullanılacak? OGS son kullanım tarihini veren Bakanlık 31 Mart tarihi itibariyle OGS cihazlarını iptal edecek. Yeni geçilecek sisteme geçişler için son 6 gün kaldı.

otoyol1.jpg

OGS YENİ DÜZENLEME İLE TARİH OLDU

Otoyol ve köprü geçişlerinde para ödemede hız ve kolaylık sağlayan OGS düzenlemesinde sona gelindi. Ulaştırma Bakanlığı tarafından yayınlanan düzenlemede artık OGS kullanılmayacak. OGS devrinin bitiş tarihi ise 31 Mart 2022. Peki sürücüler OGS iptalinden sonra ne yapacak? OGS yerine ne kullanılacak?

GEÇİŞ İÇİN SON 6 GÜN!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada, 31 Mart tarihinde kapatılmayan OGS cihazları otomatikman iptal edilecek. Geçilecek yeni sistem içinse Müdürlük son 6 gün uyarısı yaptı. Köprüler ve otoyollarda kolaylık sağlayan OGS bu kararla tarihe atılırken yerine gelen sistem nasıl bir kolaylık sağlayacak? Milyonlarca insan OGS geçişini araştırırken, 800 bin araç kullanıcısının yeni sisteme geçmesi bekleniyor.

ogshgs.jpg

OGS CİHAZLARI 31 MART TARİHİNDE İPTAL EDİLECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından kararıyla düzenlemeye gidilen OGS 31 Mart'ta kullanıma kapatılıyor. Bunun yerine sürücü ve şoförler HGS sistemine geçecek. Son tarih 31 Mart'ta OGS'den HGS'ye geçmeyen sürücülerin cihazları kullanıma kapanacak.

KGM, SOSYAL MEDYA HESABINDAN TAKİP HUSUSLARINI YAYINLADI

Karayolları Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından HGS'de geçişlerde nasıl bir yol izleyeceği konusunda da sürücülerle yapılacakları paylaştı.

kgm.jpg

YENİ SİSTEME 800 BİN KİŞİNİN GEÇMESİ DÜŞÜNÜLÜYOR

800 bin kişinin geçmesi beklenen HGS sistemine nasıl geçileceği ve izlenecek adımlar vatandaşlarla paylaşıldı. Bugün itibarıyla son 7 günün kaldığı Otomatik Geçiş Sistemi'nde 31 Mart'a kadar kapatılmamış OGS cihazları, bu tarihten sonra iptal edilecek. Bugün itibari ile son 6 günün kaldığı HGS sistemi için sürücülerin elini çabuk tutması gerektiği vurguladı. HGS başvurusu nasıl yapılacak? işte herkesi merak ettiği sorunu cevabı.

OGS'DEN HGS'YE GEÇİŞ NASIL OLACAK? GEÇİŞ ÜCRETİ İADELERİ NASIL OLACAK?

Herkesin merakla beklediği HGS başvuru sistemi en çok arananlar arasında. Peki milyonlarca vatandaş OGS'den HGS'ye nasıl geçecek? İzlenecek olan HGS etiketinin ücretsiz adımları açıklandı. Yayınlana metine göre OGS cihazının alındığı bankaya son başvuru tarihi yani 31 Mart'ta başvuru yapılacak. Bankada iptal edilen OGS yerine HGS hesabı açılacak. Ve geçiş ücretleri yeni geçiş yapılan HGS hesabından alınacak.

hgs1.jpg

HGS geçişinde OGS iptalinden daha önce yapılan ve ödenmeyen geçiş ücretleri ise OGS bakiyesiden alınacak. Geçiş işlemi tamamlandıktan sonra OGS hesabında para bulunanların ise banka ya da kredi hesaplarına iadesi gerçekleşecek. OGS geçişlerinden yapılan ödemelerin karşılanmaması durumunda ise güvence kapsamında alınmış tutarlar hesaplara tekrar iade edilecek. OGS cihazının iptalinin belirlendiği tarihten 30 gün sonra gerçekleştirilecek olan para iadesi yine kredi ya da banka hesaplarına yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN