Bu Elektrik İndirimi Adamı Çarpar! İşte Milyonların Habersiz Olduğu 200 TL'lik Elektrik Yardımı ve Koşulları

Bu Elektrik İndirimi Adamı Çarpar! İşte Milyonların Habersiz Olduğu 200 TL'lik Elektrik Yardımı ve Koşulları

Yeni yıla zamlarla giren vatandaş doğalgaz ve elektrik zamları arasında sıkışıp kaldı. En son yapılan zamlardan sonra en düşük fatura 500 lira civarında seyretmeye başladı. Kış ayında dolgun faturalar altında ezilen vatandaş ay sonunu düşünürken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 200 TL'lik elektrik indirimi hizmetinden çoğu kişi habersiz. İşte kimsenin bilmediği 200 TL'lik elektrik yardımı ve koşulları...

2022 yılına büyük hayallerle girip hayal kırıklığı yaşayan vatandaşın aldığı asgari ücret zamlardan dolayı erimeye başladı. Gıda ürünleri başta olmak üzere doğalgaz, elektrik ve akaryakıta da her gün zam gelmeye başlıyor. Rusya'nın Ukrayna savaşının patlak vermesiyle Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Türkiye'de en hızlı etkilenen ülkeler arasında yerini aldı. Özellikle elektrik ve doğalgaza gelen yüklü zamlardan sonra faturalarını ödeyemeyen tüketici sayısı hızla arttı. Tüm bunlar yaşanırken 200 TL'lik elektrik indiriminden habersiz vatandaşa müjdeli haberi veriyoruz. Peki 200 TL'lik elektrik indiriminden kim yararlanabilir? Elektrik ve doğalgaz faturasında indirim olacak mı? İşte tüm sorularınızın cevabı haberimizde.

BU YARDIM 2019 YILINDAN BERİ FAALİYETTE AMA KİMSENİN HABERİ YOK!

Milyonların habersiz olduğu elektrik faturası yardımı 200 TL. Özellikle faturasını ödeyemeyenlere destek veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sunduğu Elektrik Tüketim Desteğiyle vatandaşa fatura yardımında bulunuyor. Belli şartları karşılayanların faturalarında 200 TL'lik indirim yapılacak. 2019 yılından beri devam eden elektrik yardımından maalesef ki çoğu kişinin haberi yok. İşte elektrik fatura indirimi için koşullar...

61fa2828bf21441164aee710.jpg

2 ADIMDA 200 TL'LİK ELEKTRİK YARDIMI ALABİLİRSİNİZ

Bakanlığın dar gelirli vatandaşa sunduğu Elektrik Tüketim Desteğiyle PTT şubelerine kimliğiniz ve faturanızla giderek faydalanabilirsiniz.

PEKİ 200 TL'LİK ELEKTRİK YARDIMI NASIL ALINIR? KOŞULLAR NELERDİR?

Elektrik Tüketim Desteği adı altında Elektrik yardımı yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hangi koşulları sunuyor ve ne kadar indirim yapacak? İşte alacağınız elektrik yardımı miktarları

Çekirdek aileler yani 1 ya da 2 kişi aile ferdinin olduğu ailelere 75 kilovatsaat/ 68,67 TL,

3 kişilik ailelere 100 kilovatsaat/ 91.56 TL,

4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat/ 114.44 TL,

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat yani 137.33 TL, elektrik yardımı sağlanıyor. Solunum cihazları başta olmak üzere makineye bağlı yaşayan birileri varsa evinizde 206 TL'ye kadar elektrik yardımı sunuluyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek alan aileler aynı şekilde elektrik yardımına da başvuru yapabiliyor. Yardım alan vatandaşlar en yakın PTT şubelerine kimlik ve elektrik faturalarıyla giderek yardımdan faydalanabiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN