Dünyanın Bayıldığı Starbucks Kurabiyesinin Sırrını Açıklıyoruz! İşte Basit Malzemelerle Cafe Usulü Kurabiye Tarifi

Dünyanın Bayıldığı Starbucks Kurabiyesinin Sırrını Açıklıyoruz! İşte Basit Malzemelerle Cafe Usulü Kurabiye Tarifi

Eşiniz ya da arkadaşlarınızla kahvenin yanına atıştırmalık olarak yiyebileceğiniz bir kurabiye tarifi ile geldik. Starbucks'ta büyük bir lezzetle yediğimiz o ağızda dağılan kurabiye tarifini artık evde kolayca yapabilirsiniz. Pratik olarak hazırlanan Starbucks kurabiyesi ile kocanızı tekrardan kendine aşık edeceksiniz. İşte dünyanın dilindeki o muhteşem Starbucks kurabiyesi yapımı.

Kahve ve çayın yanına en çok yaşatan atıştırmalıklardan olan kurabiye tatlı ve tuzlu olarak damak tadına göre şekil almıştır. Beş çayının vazgeçilmezleri arasında yerini alan kurabiyeye yenisini ekliyoruz. Artık Starbucks'a gidip bir kurabiye için paralar dökmeye gerek yok. Dünyanın her yerinde kıtır lezzetiyle ilgi göre Starbucks kurabiyesini artık evde kolay malzemelerle yapabilirsiniz. Un, Kabartma Tozu, Yumurta gibi basit malzemelerden yapılan Starbucks Kurabiyesini günün her vakti yapıp, tüketebilirsiniz. İşte dünyanın bayıla bayıla yediği Starbucks Kurabiyesi malzemeleri ve yapımı.

BU TARİFLE STARBUCKS AYAĞINIZA GELECEK

starbucks.jpg

Dünyanın her yerinde şubesi bulunan Starbucks kahveleri kadar atıştırmalıklarıyla da herkesin ilgisini çekiyor. Türkiye'de 562 şubesi bulunan Starbucks, dünyada ise 21 bin mağazaya sahip. Herkesin bayıla bayıla gittiği Starbucks kahveleri kadar kurabiyelerinin de sırrı merak ediliyor. İşte bizde size Starbucks kurabiyesinin sırrını açıklıyoruz. Bir porsiyonu 310 kalori olan kurabiye tarifimizle artık Starbucks ayağınıza gelecek.

kurabiye12.jpg

MALZEMELER

2.5 su bardağı un

1 çay bardağı pudra şekeri

10 yemek kaşığı tereyağı

2 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı su

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı vanilya

100 gram ceviz içi

50 gram damla çikolata

STARBUCKS KURABİYESİNİN YAPIMI

Önce bir kabın içerisine yumurta ve şekeri döküp iyice karıştırıyoruz. Daha sonra su, vanilya ve tereyağını bu karışıma ekliyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra Kabartma Tozu ve Tarçını ekleyip iyice harmanlaşana kadar çırpıyoruz. Çırpma işlemi bittikten sonra unumuzu azar azar dökerek tekrar çırpıyoruz. Ve hamurun kulak memesi kıvamına gelmesini sağlıyoruz. Kulak memesi kıvamına gelen hamura ceviz ve damla çikolatayı ekleyerek tekrardan yoğurmaya başlıyoruz. Yoğurma süresinin uzun olmamasına dikkat edelim.

kurabiye.jpg

Daha sonra hamur yoğurma işlemi bitince, karışımı buzdolabına bırakıp 30 dakika bekleyelim. Önceden yağladığımız hazırladığımız yağlı kağıtlı tepsimize, hamurumuzu dizelim. Ama hamurla şekiller yapmayı unutmayalım. 160 derece ısıttığımız fırınımızda 12 dakika pişirelim. Pişme aşamasını tamamlayan kurabiyelerimizi oda sıcaklığında soğumaya bırakalım. Şimdiden afiyet olsun.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN