Bu tarifi yemek için Çakallı 'ya gitmenize gerek yok! İşte tavanın dibini sıyırtacak Çakallı menemeni tarifi

Bu tarifi yemek için Çakallı 'ya gitmenize gerek yok! İşte tavanın dibini sıyırtacak Çakallı menemeni tarifi

Kahvaltı sofralarının baş tacı ve olmazsa olmazlarından biri şüphesiz menemendir. Bugün sizlere haberimizde güzel şehrimiz Samsun' la özleşmiş Çakallı menemeninin tarifini paylaşacağız. İşte tüm ayrıntıları ile Çakallı menemeninin yapılışı...

Menemen deyince ilk akla gelen Çakallı menemeni oluyor. Eğer şimdiye kadar tatmadıysanız çok şey kaçırdınız demektir. Evet sizlere Çakallı menemeninden bahsediyoruz. Samsun'un meşhur menemeni Çakallı menemen, domates ve biberin uyumu ile damaklarda iz bırakıyor. Samsun-Çorum Karayolu üzerinde Çakallı mevkiinde yer alan büyüklü küçüklü lokantalarda sunulan, yörenin özel bir lezzetidir. Çakallı 'da yapılan özel Çakallı ekmeği ile birlikte servis edilir. Menemenin üne kavuştuğu yer Samsun- Kavak- Çakallı bölgesidir. Çakallı menemenini diğer bildiğimiz menemenlerden ayıran en önemli özelliğinden birisi içine tereyağı koyulmasıdır. İkinci farklı özelliği ise Çakallı menemeninde sadece yumurtaların sarısı kullanılmakta. Sizde haberimizde paylaştığımız Çakallı menemenini kolayca evinizde yapabilirsiniz. İşte Çakallı menemeninin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

5 adet domates

1 adet yeşil biber

3 adet yumurta sarısı

1,5yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 tutam karabiber

Pul biber

1 tutam tuz

YAPILIŞI

Dillere destan Çakallı menemenini yapmak için öncelikle domatesleri yıkayalım, ardından domateslerin kabuklarını soyalım ve küçük küçük doğrayıp, hazır edelim. Şimdi de biberi yıkayalım ve ince ince doğrayalım. Çakallı menemenini pişirmek için evinizde varsa eğer bakır tava kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Tavanın içine tereyağını alalım. Tereyağı eriyince içine biberleri atalım, biraz kavurduktan sonra, doğranmış domatesleri üzerine ekleyelim.

menemen1.jpg

BU LEZZETE CAN DAYANMAZ

Eklediğiniz domatesleri tahta kaşığın tersi ya da bir çatal yardımıyla ezerek kavuralım. Domatesler suyunu çekene dek, kavurmaya devam edelim. Daha sonra içine bir kasede çırptığımız 3 adet yumurta sarısını, tuz, karabiber, pul biber ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyelim. Kaşar tamamen eriyene dek karıştırmayı ihmal etmeyelim. Sıcak sıcak çakallı menemenimizi servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN