Bu tarifle artık dışarıdan hazır simit almaya son vereceksiniz! İşte evde sokak simidi yapımı

Bu tarifle artık dışarıdan hazır simit almaya son vereceksiniz! İşte evde sokak simidi yapımı

Türk milleti olarak sevdiğimiz yiyeceklerden biri olan simit pahalanması ile vatandaşın cebini yakmaya başladı. Haberimizde tarifini paylaştığımız sokak simidi ile artık simitlerinizi kolayca evinizde yapabileceksiniz. İşte evde kolay sokak simidi yapımı...

Son zamanlarda üst üste gelen zamlardan günün her saatinde severek yediğimiz simit de nasibini aldı. Fırınlarda ve pastanelerde simidin pahalandığını gören vatandaş evde simit yapımını araştırmaya başladı. Sizin için özenerek tarifini hazırladığımız sokak simidi tarifi ile bundan sonra kendi simitlerinizi kendiniz evde kolayca yapabileceksiniz. İşte tüm ayrıntıları ile sokak simidi tarifi...

MALZEMELER

1 su bardağı + çeyrek su bardağı ılık süt (250 ml)

1 su bardağı+ çeyrek su bardağı ılık su (250 ml)

1 yumurta

2 yemek kaşığı toz maya

2 yemek kaşığı şeker

2 tatlı kaşığı tuz

3 yemek kaşığı sıvıyağ

7 su bardağı kadar un

Simidi bulamak için:

Yarım çay bardağı pekmez

1 çay bardağı su

2 dolu tatlı kaşığı un

2 su bardağı kavrulmuş susam

YAPILIŞI

Dillere destan sokak simidi yapabilmek için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine su, süt, şeker, mayayı koyup, maya kabarana kadar bekletelim. Ardından yumurtayı, tuzu, sıvıyağı, koyalım ve karıştıralım. Daha sonra kontrollü bir şekilde azar azar unumuzu ekleyelim. Sokak simidi hamurumuz hafif ele yapışan bir hamur olmalı. Hamuru yoğurduğumuz kabın üzerini streç filmle kapatıp, hamurumuzu yarım saat mayalanmaya bırakalım. Simit hamurumuz mayalanırken bizde bu arada simitlerin susamlarını hazırlayalım. Bunun için yapışmaz bir tavaya susamları alalım ve birkaç dakika hafif kokusu çıkıp rengi koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak kavuralım ve soğumaya bırakalım. Mayalanan hamuru tezgahın üzerine alalım ve rulo haline getirelim.

simittarifi-001.jpg

BU LEZZETE HAYRAN OLMAMAK ELDE DEĞİL

Rulo haline getirdiğimiz simit hamurunu 20 bezeye ayıralım. Her bezeyi ince uzun birer fitil haline getirelim. Elde ettiğimiz iki fitili ucundan yapıştırıp birbirine dolayalım. Un serptiğimiz tezgahın üzerine dinlenmesi için koyalım. Bütün simit hamuru bitene kadar bu işlemi uygulayalım. Uygun bir kapta pekmezi, unu, ve suyu karıştıralım. Elde ettiğimiz simitleri önce bu pekmezli suya batıralım, ardından susama bulayıp fırın tepsisine dizelim. Sokak simitlerimize tepsi mayası vermek için 15 dakika da fırın tepsisinde bekletelim. Tepsi mayası da alıp iyice şişen sokak simitlerimizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirelim. Pişen sokak simitlerimizi fırından alalım ve servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN