Bu tatlı çayın yanında kapış kapış gidiyor! Lokum gibi kıvamıyla yapımı kolay irmik tatlısı

Bu tatlı çayın yanında kapış kapış gidiyor! Lokum gibi kıvamıyla yapımı kolay irmik tatlısı

Günün her saatinde kolay ve pratik bir tatlı arayışı içindeyseniz doğru adrestesiniz. Şipşak kolayca yapabileceğiniz irmik tatlısı tarifimizi sizler için haberimizde özenle paylaştık. İşte enfes irmik tatlısının tarifi...

Canınız tatlı çektiğinde veya misafiriniz aniden haber verdiğinde evinizde olan malzemeler ile çok kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz irmik tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Bal gibi şerbetin sünger gibi kabarmış enfes kek ile buluşmasıyla meydana gelen bu tatlıya hayran kalacaksınız. İşte muhteşem lezzet irmik tatlısının ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

Şerbeti için;

4 su bardağı toz şeker

5 su bardağı su

Bir kaç damla limon suyu

Kek Harcı İçin;

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

YAPILIŞI

Efsane lezzet irmik tatlısını yapmaya öncelikle şerbetimizle başlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şekeri ve suyu alarak karıştıralım ve orta ateşte kaynamaya bırakalım. Şerbet kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım, soğumaya bırakalım. Şimdi de irmik tatlımızın kekini hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabımızı alalım. İçine yumurtayı ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Üzerine sıvı yağ ve yoğurt ekleyerek çırpmaya devam edelim. Daha sonra irmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek son kez çırpalım. Kek harcımızı tereyağı ile yağladığımız 27cm’lik kare borcama boşaltalım ve önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.

2936117-810x458.jpg

BU LEZZET FAVORİNİZ OLACAK

Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için belirttiğimiz bu süre fırından fırına değişebilir. Bu yüzden kekinizin pişip pişmediğini kontrol etmeniz için kürdan testi yapmanızı öneririz. Kekimiz piştikten sonra fırından alarak ılımaya bırakalım. Ilıyan kekimizin üzerine şerbetimizin yarısını gezdirelim. Daha sonra kekimizi dilimleyelim ve kalan yarısını da dökelim. Son olarak irmik tatlımızı dilediğimiz şekilde süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN