Bu tatlıyı çocuklarınız bile yapabilir! İşte pratik muhallebili milföy tatlısının tarifi

Bu tatlıyı çocuklarınız bile yapabilir! İşte pratik muhallebili milföy tatlısının tarifi

Akşama hem hafif hem de mutfakta çok zamanınızı almayacak bir tatlı arıyorsanız size bomba gibi bir tatlı tarifimiz var. Hafifliği ve lezzeti sayesinde hem ev halkınızdan hem de misafirlerinizden tam not alacak olan bu tatlıyı sizde çok beğeneceksiniz. İşte muhallebili milföy tatlısının tarifi...

Bütün günün yorgunluğunu şöyle sıcacık çayın yanında ağzınızı tatlandıracak bir tatlı tarifi arıyorsanız tam da doğru yerdesiniz. Sizi mutfakta çok zorlamayacak, vaktinizi almayacak bu tatlıya hayran kalacaksınız. Öte yandan aniden haber veren misafirlerinize şipşak yapabileceğiniz gibi ev halkınız ve misafirleriniz bu tatlıyı çok beğenecekler. Normal şerbetli ve kremalı tatlılara göre çok hafif olan muhallebili milföy tatlısı yaz mevsiminin bunaltıcı sıcak havasına da iyi gelecek. İşte damak çatlatan efsane lezzet muhallebili milföy tatlısının ayrıntılı tarifi şöyle;

Malzemeler

10 adet milföy hamuru

Muhallebisi İçin ;

3 su bardağı süt

1 çay bardağı şeker

2 yemek kaşığı dolusu un

2 yemek kaşığı dolusu nişasta

1 tane yumurtanın sarısı

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı kadar tereyağı

Arasına koymak için:

Muz dilimleri

Çilek dilimleri

Üzerine serpmek için:

Pudra şekeri

Yapılışı

Muhallebili milföy tatlısı tarifi için öncelikle milföy hamurunu dört eşit parçaya keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tek tek yerleştirelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede milföy hamurlarının üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırında pişen milföy hamurlarımızı soğumaya bırakalım. Şimdi de muhallebili milföy tatlımızın muhallebisini yapmaya başlayalım. Bunun için uygun bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısı alalım ve hepsini güzelce karıştırarak pişirelim. Muhallebi pişerken topaklanmaması için başından ayrılmadan karıştırmanızı tavsiye ediyoruz. Muhallebi kaynayıp üzeri göz göz olunca içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip hızlıca karıştıralım, muhallebimizi soğumaya bırakalım. İşte muhallebimiz de hazır. Şimdi sıra geldi meydana getirdiğimiz ürünleri birleştirmeye.

maxresdefault.jpg

Bu tatlı pratikliği ile favori tatlınız olacak

Fırından çıkıp soğuyan milföylerimizi ortadan ikiye ayırıp içine biraz muhallebi koyup üzerine muz ve çilek dilimlerini yerleştirip tekrar üzerine muhallebiden koyup milföyün kapağını kapatalım. Tercihe göre milföy hamurunun arasına muhallebi ile birlikte damla çikolata da kullanabilirsiniz. Bütün milföy hamurlarına bu işlemi uygulayalım. Krema ile birleştirdiğimiz milföy hamurlarımızı servis tabağına dizelim. En son muhallebili milföy tatlımızın üzerine pudra şekeri serpelim. Dilerseniz muhallebili milföy tatlısını meyve kullanmadan da yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN