Bu turşu ertesi güne hazır! Domates soslu yağlı turşu tarifi: Yemeklerin yanında lezzetini ona katlıyor

Bu turşu ertesi güne hazır! Domates soslu yağlı turşu tarifi: Yemeklerin yanında lezzetini ona katlıyor

Gastronomi dünyası, her geçen gün yeni lezzetlerle tanışmamıza vesile oluyor. Bugün sizlere sunduğumuz tarif, damakları şenlendirecek, sofranıza renk katacak bir lezzet şöleni vaat ediyor. Domates soslu yağlı turşu tarifi ile tanışmaya hazır olun! Üstelik bu turşu ertesi güne hemen hazır oluyor...

Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan turşu, yıllardır sofralarımızı renklendiren ve sağlığımıza katkı sağlayan bir atıştırmalıktır. Ancak, geleneksel turşu tarifleri arasında öne çıkan ve modern mutfak anlayışına uygun bir versiyon olan domates soslu yağlı turşu tarifi, damak zevkini sevenleri mest edecek bir lezzet şöleni sunuyor.

Bu benzersiz tarif, geleneksel turşu yapımının temel prensiplerini modern bir yaklaşımla birleştiriyor. İşte, bu enfes lezzetin hazırlanışı adım adım:

MALZEMELER

1 kilo acı kıl biber

1 kilo domates

1 büyük baş sarımsak

1 su bardağı üzüm sirkesi

1 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı kaya tuzu

2 tane küp şeker

1 demet maydanoz

maxresdefault-001.jpg

YAPILIŞI

  • Biberleri uç kısımlarını kesip büyüklüğüne göre üç dört parçaya bölelim.
  • Domatesleri kabukları ile biraz parçalı şekilde robottan geçirelim.
  • Bir tencere sıvı yağ sirke tuz şekeri alıp en yüksek ateşte kaynatıp içme biber domatesi ilave edip yüksek ateşte ara ara karıştırarak rengi döndüğü anda maydanoz katıp ocaktan alalım fazla ocakta kalırsa biberler erir.
  • Şişelere koyup ters çevirip bir gün bekletelim.
  • Ertesi gün yiyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN