Bundan kolay ekmek yok! Bu tariften sonra dışarıdan ekmek almayacaksınız: Eliniz kirlenmeden ciabatta ekmeği

Bundan kolay ekmek yok! Bu tariften sonra dışarıdan ekmek almayacaksınız: Eliniz kirlenmeden ciabatta ekmeği

Ekmeğini evde yapmak isteyip çok zaman aldığı için vazgeçenler bu tarife bayılacak! Bu ekmek çok kolay, bundan kolayı yok! Hiç elinizle yoğurmanıza gerekyok, eliniz kirlenmeden ciabatta ekmeği tarifi...

Evde ekmek yapmanın keyfi ve pratikliği, birçok kişinin tercih ettiği bir aktivite haline gelmiştir. Bu kez, yoğurmadan hazırlanan bol gözenekli ve yumuşacık ciabatta tarifiyle karşınızdayız. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz ciabatta tarifi:

MALZEMELER

400 gram yüksek proteinli ekmeklik un (3.5-4 su bardağı)

350 gram su (1.5-2 su bardağı)

35 gram zeytinyağı (çeyrek çay bardağı)

8 gram instant kuru maya (1 yemek kaşığı)

8 gram tuz (1 tatlı kaşığı)

HAZIRLANIŞI

Ciabatta Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com

  • Tüm malzemeleri tek seferde homojen olacak şekilde karıştırın ve 30 dakika dinlendirin.
  • Hamuru ilk katlamayı yapmak için ellerinizi ıslatın ve katlayarak yoğurun.
  • 30 dakika arayla, yeniden katlama şekliyle 2-3 kat daha katlayın ve hamuru mayalanmaya bırakın. Hamurunuz yayılırsa, süreyi beklemeden katlama yapabilirsiniz.
  • Hamuru bol unlu tezgaha alın ve üzerini de unlayın. İstediğiniz büyüklükte kesin ve yağlı kağıt serili tepside 20 dakika tepsi mayası yapın.
  • 230 derecede önceden ısınmış fırında, 15 dakika buharla birlikte pişirin. Buhar için fırın ısınırken içine sıcak su koyun ve pişme sonuna kadar içinde kalsın, buhar azalınca sıcak su ekleyin.
  • Evde kolayca hazırlanan bu ciabatta ekmeği, sofralarınıza lezzet katacak ve sevdiklerinizin beğenisini kazanacak. Deneyin, pişman olmayacaksınız!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN