Bunu yemeyen poğaça yedim demesin! Çayın yanında kıyır kıyır giden kaşarlı poğaça tarifi

Bunu yemeyen poğaça yedim demesin! Çayın yanında kıyır kıyır giden kaşarlı poğaça tarifi

Çay saatlerinize veya çocukların beslenmesine koymaya güzel bir poğaça tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Haberimizde sizler için özenle kaşarlı poğaça tarifi paylaştık. Yemelere doyamayacağınız bu lezzeti çocuklarınız da çok sevecek...

Çayın yanında dumanı üstünde, erimiş adeta akan güzel bir kaşarlı poğaçaya kimse hayır diyemez. Mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz kaşarlı poğaça tarifimize hayran kalacaksınız. Bu poğaçayı tadan ev halkı ve misafirleriniz her zaman bu poğaçayı yapmanızı isteyecekler. İşte tüm detayları ile kaşarlı poğaça tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ

2 adet yumurta ( 1 adet sarısı üzeri için ayıralım)

1 tatlı kaşığı tuz

3 yemek kaşığı şeker

1 paket ınstant maya

5,5 su bardağı un ( kontrollü olalım)

Arası için;

Kaşar peyniri

Üzeri için;

Yumurta sarısı

Susam

YAPILIŞI

Damak çatlatan kaşarlı poğaça tarifimiz için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine ılık süt, su ve sıvıyağı ilave edelim. Mayayı ekleyip karıştıralım. Bu aşamada tel çırpıcı kullanırsanız daha pürüzsüz olacaktır. Daha sonra yumurta, şeker ve tuzu ekleyip un eklemesi yapmaya başlayalım. Çok yumuşak hafif ele yapışan bir hamurumuz olacak. Şimdi de kaşarlı poğaça hamurumuzun mayalanması için hamur yoğurma kabımızı üzerini streç filmle kapatalım. Sıcak bir ortamda üzerini bir bezle örterek yaklaşık 30 - 40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurun havasını alıp tezgaha aktararak tekrar toparlayalım. Hamuru önce iki ardından her parçayı da 20-22 beze olacak şekilde mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.

susamli-kasarli-pogaca.png

BU POĞAÇAYA HAYRAN KALMAMAK ELDE DEĞİL

Bezeleri elimizle hafif bastırıp açarak içine kaşar peyniri koyup kapatalım, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Bütün poğaça hamuru bitene kadar bu işleme devam edelim. Sıra geldi kaşarlı poğaçalarımıza tepsi mayası vermeye. Bu şekilde fırın tepsisine dizdiğimiz kaşarlı poğaçaları tepsi mayası için en az 15 dakika bekletelim. Bu şekilde kaşarlı poğaçalarınız daha büyük ve hacimli olacaklardır. Bu süre sonunda kaşarlı poğaçaların üzerine yumurta fırçası yardımı ile yumurta sarısı sürelim. Son olarak kaşarlı poğaçaların üzerine susam serpelim. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kaşarlı poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırında pişen poğaçalarımızı çıkaralı ve sıcak sıcak servis edelim.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN