Burma Tatlısı Yapamıyorum Diye Üzülmeyin! Bu Tarif Sayesinde Çok Kolay Burma Tatlısı Yapabileceksiniz

Burma Tatlısı Yapamıyorum Diye Üzülmeyin! Bu Tarif Sayesinde Çok Kolay Burma Tatlısı Yapabileceksiniz

Şerbetli tatlı severler sıkı durun! Bu tarifimiz diğer baklava çeşitlerine göre yapımı pratik ve kolay olduğundan sürekli bu tatlıyı yapmak isteyeceksiniz. Çıtır çıtır burma tatlısıyla hem zamanınız size kalacak hem de enfes tatlımıza hayran kalacaksınız...

Türk mutfağında şerbetli tatlı denince ilk akla şüphesiz baklava gelir. Biz de bugün baklavanın çeşitlerinden olan burma baklava tarifi ile karşınızdayız. Burma baklavayı yapmanın püf noktası incecik bir hamur açmak… Hamur ne kadar ince açılırsa o kadar enfes bir tat elde ediliyor. İster uzun, ister yuvarlak, dilediğiniz şekli vermek ise tamamen size kalmış. Tarifimizle birlikte baklava hamurunun yapımından şerbetinin hazırlanışına kadar her şeyi tek tek anlatıyor, yerken ağızda kıyır kıyır bir tat bırakan burma baklava ile tarif defterinize farklı bir soluk getiriyoruz. Şimdi hazırsanız oklavaları elinize alın ve tarifimize başlayalım...

MALZEMELER

2 adet yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı ılık süt

1 yemek kaşığı sirke

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Arasına koymak için

İri çekilmiş ceviz

Açmak için

Nişasta

Üzeri için

1 paket tereyağ

Şerbeti için

4 su bardağı şeker

4.5 su bardağı su

4 damla limon suyu

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri yoğurma kabımıza alıp, hamurumuzu pürüzsüz kıvam alana kadar yoğuralım. 40 dakika dinlenmeye bırakalım. Dinlenen hamur rulo haline getirilip parçalara kesilerek yaklaşık 20 adet beze elde edelim. Eşit büyüklükteki bezeler nişasta yardımıyla olabildiğince açalım. Yufka tamamen açıldıktan birini alıp içerisine cevizi serpelim. İnce bir oklava ile açılan hamurun uç kısmına yerleştirelim ve içe doğru katlayalım. Oklavaya sarılı yufka iki ucundan ortaya doğru büzelim ve oklavayı içinde dikkatli bir şekilde çıkaralım.

sararken.jpg

Yağladığımız fırın tepsisine şekil vererek koyalım. Yufkalarımız bitene kadar bu işleme devam edelim. Tereyağını eritelim ve üzerinde biriken köpükleri alalım. Eriyen tereyağını tatlımızın üzerine gezdirelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri altın sarısı olana kadar pişirelim.

erbet.jpg

TATLININ YANINA DONDURMA DA ÇOK YAKIŞIR

Tenceremize şerbet için suyu ve şekeri alalım. Kaynayınca limon suyunu ekleyelim ve 10 dakika daha kaynatalım. Ilık olan tatlımıza sıcak şerbeti dökelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN