Çay saatlerinizi 5 dakikada şenlendirin! Bu tarif baş tacınız olacak: 5 dakikada tepsi böreği

Çay saatlerinizi 5 dakikada şenlendirin! Bu tarif baş tacınız olacak: 5 dakikada tepsi böreği

Pratik tarif arayanlar bu tarife bayılacak. Çay saatlerinizi şenlendirebileceğiniz bu tarifle herkes sizden tarif isteyecek! Üstelik sadece beş dakikada hazır olacak! Bu tarif baş tacınız olacak, 5 dakikada tepsi böreği...

Pratik ve lezzetli tarifler arayanlar için harika bir haber var! Artık evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, nefis bir börek tarifiyle karşınızdayız. İster kahvaltı sofralarınızın baş tacı olsun, ister çay saatlerinizi şenlendirsin, 5 dakikada tepsi böreği tarifi her anınıza lezzet katacak. İşte malzemeler ve yapılış adımları:

MALZEMELER:

3 adet yufka

1 kase beyaz peynir

Sos İçin:

1 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı çörek otu

YAPILIŞI

resim-2024-03-06-165115846.png

  • Tarifimize başlamak için öncelikle bir tepsiyi yağlayın ve yufkaları tek tek serin. Ardından sos malzemelerini karıştırarak yufkaların arasına sürün. Yufkaları üst üste koyarken her kat arasına sos sürmeyi unutmayın.
  • Orta katına geldiğinizde beyaz peyniri ufalayarak serpiştirin. Yufkalar bitene kadar bu işlemi sürdürün. Son olarak kalan sosu böreğin üzerine sürün ve eşit şekilde dilimleyin.
  • Şimdi sıra fırına verme zamanı! 180 derece önceden ısıtılmış fırında, üzerine çörek otu serperek böreğinizi 45 dakika kadar pişirin. Altın rengini alana kadar kontrol edebilirsiniz.
  • Şimdi sıcacık böreğinizle sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Afiyet olsun

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN