Çayı boş içmeyi sevmeyenler buna bayılacak! Helva tadında tahinli kurabiye ağızda kum gibi dağılıyor

Çayı boş içmeyi sevmeyenler buna bayılacak! Helva tadında tahinli kurabiye ağızda kum gibi dağılıyor

Çayı boş içmeyi sevmeyenler buna bayılacak! Tahinli kurabiye, her bir lokmasıyla size helva tadını hatırlatacak, çay saatlerinizi veya özel günlerinizi renklendirecek bir lezzet sunar. Bu kurabiyeleri sevdiklerinizle paylaşın ve onları bu eşsiz tat deneyimiyle buluşturun.

Türk mutfağı, lezzetli ve çeşitli atıştırmalıklarıyla ünlüdür. İster çay saatlerinin vazgeçilmezi olsun, isterse özel günlerin tatlısı, tahinli kurabiye Türk mutfağının incilerinden biridir. Bu lezzetli kurabiyelerin tadı, insanın aklına hemen helva gelir. Ancak tahinli kurabiyenin helvadan ayrılan birçok özelliği ve kendine has bir lezzeti vardır.

Tahinli kurabiyenin tarihi oldukça eskilere dayanır. Kökeniyle ilgili farklı teoriler olsa da, bu enfes kurabiyelerin lezzeti herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. İncecik ve kıtır dış kabuğunun altında, içi yumuşacık ve tahin kokusuyla doldurulmuş bir tatlı hayal edin. İşte tahinli kurabiye tam da bu tanıma uyar.

MALZEMELER

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı tahin

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Yeterince un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

Üzeri için:

Dövülmüş ceviz

Yumurta akı

tahinli-kurabiye-one-cikan.webp

YAPILIŞI

Damakları çatlatan tahinli kurabiye tarifimiz için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine oda sıcaklığındaki tereyağı, tahin, yumurta sarısı, vanilya, toz şeker ve unu yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar hamurumuzu yoğuralım. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip kurabiye hamurundan bir parça alarak elimizle yuvarlayalım. Daha sonra yumurta akına daha sonra dövülmüş cevize bulayarak tepsimize yerleştirelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Fırından aldığımız kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN