Çayla keyif yapmayı sevenler bu kurabiyeyi evinden eksik etmeyecek! İşte nefis tadıyla yaprak kurabiye

Çayla keyif yapmayı sevenler bu kurabiyeyi evinden eksik etmeyecek! İşte nefis tadıyla yaprak kurabiye

Sıcacık çayınızın yanına eşlik edecek şık görünümlü bir kurabiye tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Yaprak kurabiye tarifi ile hem göze hem de midelere hitap edeceksiniz. İşte yaprak kurabiyenin tarifi...

Klasik kurabiye tariflerinden sıkılanlara mükemmel bir kurabiye tarifimiz var. Yaprak kurabiye tarifi ile hem göze hem de midelere hitap edeceksiniz. Sizi mutfakta çok uğraştırmayacak kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz yaprak kurabiye tarifimizi mutlaka denemelisiniz. İşte tüm detayları ile yaprak kurabiyenin tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

1 su bardağı pudra şekeri

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı nişasta

1 çay kaşığı kabartma tozu (silme )

1 paket vanilya

4,5 - 5 su bardağı un

Üzeri için:

Kakao

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet yaprak kurabiyeyi yapabilmek için hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yada margarini, pudra şekerini, sıvı yağı, yumurtayı alıp güzelce elimizle karıştıralım ardından nişastayı, 1 çay kaşığı silme kabartma tozunu, vanilya ve azar azar unu ekleyip ele yapışmayan fakat yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Hamurumuzun dinlenmesi için hamur yoğurma kabımızın üzerini streç filmle kapayıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim. Bu süre sonunda dinlenen kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde toplar koparıp yuvarlayalım. Hafif elimizle bastırıp parmak uçlarımızla baş kısmını sivriltip yaprak şekli verelim.

23231806-10159612372655241-599175012-n.jpg

BU KURABİYEYİ ÇOCUKLARINIZ DA ÇOK SEVECEK

Şimdi de kahvaltıda kullandığımız bıçağı kakaoya batırıp yaprak kurabiyelerimizin üzerine ortadan bıçakla boylamasına çizik atalım. Yanlarına da ufak çizikler atıp yaprak görüntüsü verelim. Kurabiye hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yaprak kurabiyelerimizi tek tek dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derecede yaprak kurabiyelerin üzerleri hafif pembe olacak şekilde pişirelim. Yaprak kurabiyelerinizin üzerinin fazla kızarmasına izin vermeyiniz. Fırında pişen kurabiyelerimizi alalım ve servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN