Çocukların beslenmesine vitaminli kek tarifi! Bu havuçlu cevizli kek tarifiyle kekiniz dağ gibi kabaracak

Çocukların beslenmesine vitaminli kek tarifi! Bu havuçlu cevizli kek tarifiyle kekiniz dağ gibi kabaracak

Çayı boş içemeyenlere müjde. Mutfakta şipşak yapabileceğiniz güzel bir kek tarifimiz var. Havuçlu cevizli kek tarifimiz ile çocuklarınızı sevindirebilirsiniz. İşte lezzet bombası havuçlu cevizli kek tarifi...

Çay saatlerinize çok yakışacak güzel bir kek tarifi ile karşınızdayız. Bugün haberimizde sizler için özenle havuçlu cevizli kek tarifi hazırladık. Vitaminli ve bir o kadar da doyurucu olan bu keki mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde yapabilir, çay saatlerinizi renklendirebilirsiniz. İşte efsane havuçlu cevizli kek tarifi şöyle;

MALZEMELER

3 yumurta

1 su bardağı şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

2,5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 adet havuç (küçük boyutta)

1 su bardağı çekilmiş ceviz

1 yemek kaşığı tarçın (silme)

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet havuçlu cevizli kek tarifimiz için öncelikle kullanacağımız havuçları yıkayıp soyarak rendeleyelim. Suyunu sıkmayı da unutmayalım. Şimdi de kek harcımız için karıştırma kabını alalım. İçine yumurta ve şekeri ilave edip mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpalım. Ardından üzerine süt ve sıvı yağı ekleyerek karıştıralım. Daha sonra üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim. Kıvamına göre un miktarını ayarlayalım ve karıştıralım. Son olarak üzerine rendelenmiş havucu, cevizi ve tarçını ilave edelim. Tahta bir kaşıkla son kez karıştıralım. Kek kalıbımızı yağladıktan sonra içine kek harcımızı dökelim. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.

havuclu-kek-yemekcom.jpg

ÇOCUKLARINIZ BU KEKE BAYILACAKLAR

Belirttiğimiz bu süre fırından fırına değişebilir. Ancak kek pişerken kekin güzel kabarması için ilk 20 - 25 dakika fırının kapağını açmamalısınız. Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım. Soğuyan kekimizi kalıptan çıkaralım ve dilimleyerek servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN