Çocuklarınız Bu Tarife Bayılacak! İşte En Pratik Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi!

Çocuklarınız Bu Tarife Bayılacak! İşte En Pratik Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi!

Köstebek pasta, çocuklarınızın severek yiyeceği, vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olacak. İşte her evde kolayca bulunabilen malzemelerle yapılabilecek mükemmel köstebek pastası tarifi. Detaylar haberimizde.

Köstebek pastasının tarifi özellikle hanımlar tarafından oldukça merak ediliyor. Köstebek pasta, kek ve krem şanti olarak iki aşamada hazırlanır. Önce krem şanti yapılır, daha sonra kek. Köstebek pasta tarifi mutfağınızın işini kolaylaştırabilir. Çünkü kolay ve lezzetli. Sadece yarım saatte bir pasta yapabilirsiniz. Peki sadece yarım saatte mükemmel pasta nasıl yapılır? İşte detaylar.

BORCAMDA PORSİYONLUK KÖSTEBEK PASTA MALZEMELERİ

4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Islatmak için;

1 çay bardağı süt
Arasına dilimlemek için muz (3-4 adet)

Kreması için;

1 paket muzlu Creme Ole
2 paket krem şanti
2. 5 su bardağı soğuk süt
1 çay bardağı damla çikolata


KÖSTEBEK PASTA HAZIRLANIŞI

Önce kekimizi yapalım. İyi bir kek yapmanın püf noktası, tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirmek, kuru malzemeleri elemek ve yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpmaktır.
yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvıyağı ve sütü ekleyip biraz çırpın.
Kuru malzemeleri eleyerek mikserin en düşük hızında karışana kadar çırpıyoruz. yağlanmış borcama dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.

1-005.jpg
Kek pişerken kremayı hazırlayalım. Sütümüzü, krem şantimizi ve kremamızı bir kaseye alıp mikserle çırpıyoruz.
krem şanti ile sütü ayrı ayrı eklemiyoruz ama kıvamı çok koyu bulursanız sütü adım adım ekleyebilirsiniz. Bence koyu krema bu pastayı daha da güzelleştiriyor. Hazırladığımız kremayı dolaba koyalım. Muzlu Creme ole eklemek istemiyorsanız 2 paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ile karıştırıp kekinizi hazırlayabilirsiniz.
Soğuyan kekimizin kenarlarından 1 cm boşluk kalacak şekilde kaşıkla veya elimizle üzerini çizip bir kaseye alıyoruz. Çok derine inmeyin alt kat bir parmak kalınlığında olsun
Oyduğumuz kek parçalarını daha sonra kekimizde kullanacağız.

2-006.jpg
Böylece sütümüzü kekimizin üzerine azar azar gezdirin. Muzları dilimleyip kekimizin üzerine yerleştirin. Muz miktarı isteğinize göre değişir, biz üç tane kullandık.
Kremamızı buzdolabından çıkaralım. Çikolata parçalarını ekliyoruz.
önce eklemiyoruz çünkü kremada eriyebiliyor. Elinizde çikolata parçaları yoksa, kare çikolatayı bıçakla parçalayıp içine atabilirsiniz.

3-004.jpg
kremasını muzların üzerine eşit şekilde yayalım ve güzelce düzeltelim.
Elimizle kestiğimiz kek parçalarını ufalayıp üzerini krema gözükmeyecek şekilde kapatacağız. Tatlımız hazır. Dolaba koyup en az 4-5 saat dinlendirelim. Bir gece önceden yapılırsa daha iyi olur. Servis yapmadan hemen önce süslerseniz daha iyi olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN