Daha Önce Hiç Böylesini Yemediniz! İşte Tüm Püf Noktalarıyla Pratik Mücver Tarifi!

Daha Önce Hiç Böylesini Yemediniz! İşte Tüm Püf Noktalarıyla Pratik Mücver Tarifi!

Mücver, kabak ve sebzeleri ekleyebileceğiniz lezzetli bir atıştırmalıktır. Günün her saati yenebilecek olan mücver hazırlanırken sebzeler rendelendikten sonra suyu sıkılmalıdır. Yanında yoğurt da eklediğinizde yemeye doyamıyorsunuz. Kabak mücver nasıl yapılır? İşte kabak mücver tarifi haberimizde.

Kabak mücveri nasıl yapılır? kabak mücveri pek çok kadının sıklıkla yaptığı ancak lezzetini korumakta zorlandığı tariflerden biridir. Osmanlı mutfağının olmazsa olmaz tarifleri arasında yerini alıyor. Kabak Mücver tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Bu besini hazırlarken akılda tutulması gereken püf noktalar neler? Detaylar haberimizde.

KABAK MÜCVERİ TARİFİ MALZEMELERİ

3 adet yumurta
3 adet kabak
Yarım su bardağı un
2-3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Bir tutam dereotu
Tuz
Karabiber
Pul biber

Önce malzemeleri hazırlıyoruz. Kabakların kabuklarını soyun ve rendenin büyük kısmıyla rendeleyin. Taze soğanı, maydanozu ve dereotu küçük parçalar halinde kesin.

1-004.jpg
Kabak Mücver harcı hazırlıyoruz. Yumurtaları derin bir kaba alın. Un, kırmızı biber, karabiber ve tuzu ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Ardından iyice sıktığımız kabak ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu ekleyip karıştırıyoruz. Mücver harcımız hazır.

2-005.jpg

Bir tavada mücveri pişirelim. Bir teflon tavaya az sıvı yağ ekleyin, içine 1 yemek kaşığı hazırladığımız harçtan dökün, çevirin ve kızartın. Mücverlerin her iki tarafını da kızarttıktan sonra kağıt havlu serili bir tabağa alıyoruz.
Kabak Mücver servis edelim İster sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

KABAK MÜCVERİ PÜF NOKTALARI

Kabak rendelendikten sonra suyunun iyice sıkılmasına özen gösterilmelidir.
un ekledikten sonra kıvamınız pürüzsüz olsun.
Mücverleri pişirirken tavanızın yapışmaz bir kaplamaya sahip olduğundan emin olmalısınız.

FIRINDA MÜCVER

Kabak Mücver Tavada ya da fırında pişirebiliriz. Mücver'in fırında iyi pişmesi için fazla sıvı kalmamasına dikkat edilmelidir .Kızartılmadığı için daha az kalorili bir yemek yapıyorsunuz. Un olarak tam buğday ununu seçerseniz çok hafif bir Diyet Mücver hazır!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN