Erişteden 10 dakikada su böreği tarifi! Fırını bile açmaya gerek yok: Tavada nar gibi pişiyor

Erişteden 10 dakikada su böreği tarifi! Fırını bile açmaya gerek yok: Tavada nar gibi pişiyor

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan su böreği, Anadolu'nun dört bir yanında sofralarımızı süsleyen özel bir tat. Ancak, su böreğinin zahmetli yapım süreci pek çok kişinin gözünü korkutabiliyor. İşte tam bu noktada, klasik tariflere modern bir dokunuş katarak su böreğini erişte ile yapmanın kolay ve pratik yolunu sizlerle paylaşıyoruz.

Tarihi yüzlerce yıl öncesine dayanan su böreği, Osmanlı mutfağından günümüze uzanan bir lezzet. Ancak, mutfak kültürümüzdeki bu eşsiz tat, modern zamanların pratik dokunuşlarıyla yeniden yorumlanıyor. Geleneksel börek hamurunun yerine erişte kullanarak hazırlanan bu tarif, hem lezzetli hem de oldukça kolay bir alternatif sunuyor.

MALZEMELER

2.5 su bardağı erişte

2 yumurta

Zeytinyağı

Tuz

Peynir

1-2 yemek kaşığı tereyağı

makarnali-yalanci-su-boregi-one-cikan.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle erişteleri yumuşayana kadar suda haşlıyoruz, pişiriyoruz. Ardından bir kapta yumurta, tuz ve zeytinyağı ile karıştırıyoruz. Tavaya tereyağı koyup eritelim. Üzerine eriştelerin yarısını serelim. Ardından üzerine peynirleri ilave edip kalan yarısını daha üzerine ilave ediyoruz. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte altı kızarana kadar pişiriyoruz. Bir tabak yardımı ile çevirip diğer yarısını da aynı şekilde pişiriyoruz.

Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN