Eşinizin ayakları yerden kesilecek! Ispanak ıspanak olalı böyle lezzet görmedi: 10 dakikada tavada kaygana tarifi

Eşinizin ayakları yerden kesilecek! Ispanak ıspanak olalı böyle lezzet görmedi: 10 dakikada tavada kaygana tarifi

Kahvaltı saatlerine ne hazırlasam diye düşünenlerden misiniz? Cevabınız evet ise sizi hemen haberimize alalım. Eşinizin ayaklarını yerden kesecek ıspanak kaygana tarifine hayran kalacaksınız

Kahvaltının lezzetli bir simgesi olarak kabul edilen kaygana, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bugün size, kaygananın yeşilin güzelliğiyle buluştuğu nefis bir tarif sunuyoruz: Ispanaklı Kaygana! Sağlıklı ve lezzetli olan bu tarif, kahvaltı sofralarınıza renk katacak ve sevdiklerinizi mutlu edecek. Hazırsanız, şimdi bu lezzetli tarife adım adım göz atalım.

MALZEMELER

Zeytinyağı

Yarım kilo ıspanak

1 su bardağı un

1 su bardağı süt

2 tane kuru soğan

3 tane yumurta

5 tane taze soğan

Yarım demet maydanoz

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

pazili-kaygana-one-cikan.webp

YAPILIŞI

  • Tencereye zeytinyağı ekledikten sonra ince doğranmış kuru soğanları, tuz eşliğinde kavuralım.
  • Soğanlar yumuşayıp kavrulunca üzerine ince ince kıyılmış ve sert yerleri atılmış olan ıspanakları ilave edelim. Ispanaklar eriyince ocağın altını söndürelim ve soğumaya bırakalım.
  • Yeşil soğan, maydanoz, karabiber, pul biber ve tuzu, soğumuş ıspanaklarla buluşturalım.
  • Tüm malzemeyi karıştırıp çırpılmış yumurtayı ve sütü ekleyelim. Tüm malzemeyi karıştırıp unu elekten geçirelim ve malzemelerin içerisine ekleyelim.
  • İyice karışan malzemeleri beklemeye alıp, kızartma yapacağımız tavaya çok çok az yağ gezdirelim.
  • Yağ ısınınca ıspanaklı karışımdan kepçe yardımıyla 1 kepçe alalım ve tavaya yayalım.
  • Orta ateşte kayganayı çift taraflı kızartmaya başlayalım. Çok kalın yaparsanız ortası pişmez, ince olursa yanar. Ne çok kalın ne de çok ince olacak şekilde tavaya almaya özen gösterelim.
  • Tüm harcı bu şekilde çift taraflı kızarttıktan sonra hepsini üst üste toplayalım. Dört parçaya kestikten sonra servise hazır, dilerseniz ketçap mayonez ile sunum yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN