Etle öyle bir yakışıyor ki! Denemeyen çok şey kaybeder, balkabaklı et kavurma parmak yedirecek

Etle öyle bir yakışıyor ki! Denemeyen çok şey kaybeder, balkabaklı et kavurma parmak yedirecek

Yemek kültürümüz, lezzetli ve sağlıklı tariflerle dolup taşıyor. Bugün sizlere, hem sağlıklı hem de lezzetli bir tarif olan balkabaklı et kavurmayı tanıtmak istiyoruz. Bu tarif, lezzet avcılarının damağında unutulmaz bir tat bırakacak.

Gastronomi dünyasında yeni bir lezzet dalgası başlatmaya hazır mısınız? Bugün sizlere, klasik et kavurmanın sınırlarını zorlayan, lezzet patlaması yaşatacak bir tarif sunuyoruz: Balkabaklı et kavurma! Doğanın cömertliği ile baharatların dansını bir araya getiren bu tarif, sofralarınıza farklı bir soluk getirecek.

MALZEMELER

500 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)

2 su bardağı balkabağı (küp şeklinde doğranmış)

1 büyük soğan (yemeklik doğranmış)

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 diş sarımsak (ezilmiş)

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı toz kimyon

1 tatlı kaşığı köri

Tuz ve karabiber (isteğe göre)

zeytinyagli-balkabagi-d3b01071-e71a-41ec-883c-b5121adb68d3.webp

YAPILIŞI

İlk adım olarak, bir tavaya sıvı yağınızı alın ve üzerine doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun ve ardından etleri ilave edin. Etler suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun. Daha sonra salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Ardından doğranmış balkabağını, sarımsağı ve baharatları ekleyerek karıştırın. Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Balkabağının yumuşayıp etlerin lezzetini aldığından emin olun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN