Evde Halka Tatlı Yapmak İstiyorsanız Bu Tarif Sizin İçin! Bol Şerbetli Halka Tatlı Tarifi

Evde Halka Tatlı Yapmak İstiyorsanız Bu Tarif Sizin İçin! Bol Şerbetli Halka Tatlı Tarifi

Evlerinizde hızlı ve pratik bir şekilde halka tatlı yapmak ister misiniz? Yoğun şerbetiyle, çıtır çıtır tadıyla bu halka tatlımızı deneyince artık dışardan almanıza gerek kalmayacak. İşte evde glikoz şurubu kullanmadan, sağlıklı bir şekilde halka tatlı yapmanın püf noktaları;

Adana mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan halka tatlısı diğer şerbetli tatlılara göre hızlı ve pratik yapımıyla göz doldurmaya devam ediyor. Şerbet ve hamurun birleştiği tatlılar sınıfının bir numarası olarak görülen üstü çıtır ve bol şerbetli Halka Tatlısı ülkemizin her bölgesinde severek tüketilmektedir. Diğer şerbetli tatlılara göre ucuz fiyatıyla da herkesin tercihi arasında. Her ne kadar bu tatlımız Adana' ya ait olsa da Niğde Çamardı ilçesini de unutmamakta fayda var. Taze tazeyken tüketilen halka tatlısının yapımını sizler için derledik.

MALZEMELER

60 gr tereyağı

1 fiske tuz

2 su bardağı su

2 su bardağı un

4 yumurta

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

1 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı irmik

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker

3. 5 su bardağı su

4 damla limon suyu

Kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI

Önce şerbeti hazırlayalım ,şekeri ve suyu ocağa alıp kaynatalım. Kaynamaya başlayınca limonu ilave edip 15 dakika kadar daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Başka bir tencereye tereyağı, tuz ve suyu alalım. Kaynamaya başlayınca içine unu ilave edip tahta kaşık yardımıyla hızlı hızlı karıştırıp hamuru toparlayalım ve ocaktan alıp ılımaya bırakalım. Hamur ılıyınca içine yumurtaları tek tek kırıp, mikserle çırpalım. Kabartma tozunu, nişastayı ve irmiği de katıp çırpmaya devam edelim.

yapyap.jpg

AYAKÜSTÜ ÇITIR ÇITIR LEZZETE KİM HAYIR DİYEBİLİR?

Sıkma torbasına yada su şişesinin içine hamurumuzu koyalım. Eğer tatlımızı şişede sıkacaksak, küçük su şişesine koyduğumuz tatlının kapağını kapatalım. Kapağın üzerine ateşe tuttuğumuz iğneyle birkaç delik açalım. Kısık ateşte iki taraflı kızartalım. Kızarınca yağdan çıkarıp direkt soğuk şerbetin içine alalım. 8 dakika şerbetin içinde bekletelim. Tatlımızı şerbetten süzerek servis tabağına alalım.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN