Evde ne varsa tatlısı tarifi! Markete gitmeden evdeki malzemelerle hazır: Gece bile kalkıp yemek isteyeceksiniz

Evde ne varsa tatlısı tarifi! Markete gitmeden evdeki malzemelerle hazır: Gece bile kalkıp yemek isteyeceksiniz

Canınız tatlı istediği her an kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz evde ne varsa tatlısı ile karşınızdayız. Evde kolaylıkla hazırlanabilen bu tarif muhteşem bir tatlı keyfi sunan bir lezzet olarak ön plana çıkıyor.

Evde keyifli bir gün geçirirken, tatlı krizine karşı direnemeyenler için harika bir tarifimiz var! Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesi büyüleyen evde ne varsa tatlısı tatlı tutkunlarının favorisi olmaya aday! Bu basit ve lezzetli tarifle, evinizde enfes bir tatlı şöleni hazırlayabilirsiniz. Buyurun, mutfağa girip bu harika tatlıyı yapmaya başlayalım!

MALZEMELER

1 çay bardağı irmik

1 yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

Yarım paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 dolu yemek kaşığı taneli haşhaş

1 su bardağı süt

Aldığı kadar un

Şerbeti için :

1.5 su bardağı su

1.5 su bardağı şeker

1 çay kaşığı limon suyu

tam-olculu-hashasli-revani-tarifi.jpg

YAPILIŞI

Tatlı yapımına başlamadan önce şerbeti hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye suyu ve şekeri alıp kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyin ve 15 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Şimdi de tatlımızı hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp karıştırın. Ardından üzerine sıvı yağ, süt, haşhaş, irmik, kabartma tozu, vanilya ve unu da ilave edip son kez çırpın. Kek harcınızı sıvıyağ ile yağladığınız tepsiye dökün. 180 derece ısıttığınız fırında güzelce pişirin. Pişen tatlıyı fırından alın ve ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbetini dökün. İşte tatlınız hazır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN