Evde yumuşacık börek yapmanın sırrı! Lezzet patlaması yaşayacaksınız

Evde yumuşacık börek yapmanın sırrı! Lezzet patlaması yaşayacaksınız

Evde börek ustası olmak ister misini? Bu tarif sayesinde içi yumuşak dışı çıtır çıtır börekler yapacaksınız. Hem ev ekonomisine uygun hem lezzeti börekçilerdeki kadar lezzetli

Evde lezzetli bir börek yapmanın sırlarından biri, kullanılan sosun kalitesidir. Bu kez, mutfaklarınızda yeni bir lezzet patlaması yaratmaya hazırlanın. İşte, böreğinizi bir sonraki seviyeye taşıyacak özel sos tarifi

SOS İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı maden suyu
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz

BÖREK İÇİN GEREKLİ MALZEME:

4 adet yufka

Bu özel sos, böreğinize hem yumuşaklık hem de muhteşem bir lezzet katacak. Yapımı son derece basit olan bu sos ile, evde börek yapmak artık daha keyifli ve lezzetli. İşte adımlar:

1. Öncelikle bir kasede yumurtaları çırpın. Ardından yoğurt, sıvıyağ, maden suyu ve sirkeyi ekleyip iyice karıştırın.
2. Bu karışıma kabartma tozu ve tuzu ekleyerek sosunuzu homojen bir şekilde karıştırın.
3. Hazırladığınız sosu yufkalarınızın arasına ve üzerine güzelce sürün. Böylece yufkalar hem lezzetlenecek hem de pişerken harika bir dokuya kavuşacak.

Böreğinizi istediğiniz şekilde kesip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Ve işte, ev yapımı, lezzetli ve yumuşacık böreğiniz servise hazır!

Bu özel sos tarifi ile börek yapmak, artık hem daha pratik hem de daha lezzetli. Deneyin ve evde börek yapmanın keyfini çıkarın!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN