Evinizde Bulunan Malzemeler İle Kolayca Havuçlu Cevizli ve Tarçınlı Kek Yapın! İşte Kabardıkça Kabaran Havuçlu Kek Tarifi!

Evinizde Bulunan Malzemeler İle Kolayca Havuçlu Cevizli ve Tarçınlı Kek Yapın! İşte Kabardıkça Kabaran Havuçlu Kek Tarifi!

Meyveli kek denilince akla ilk olarak “havuçlu kek” gelir. Çay saatlerinin ve derin sohbetlerin vazgeçilmezi, herkesin en sevdiği tatlılardan biri olan havuçlu kek, sofralarınıza renk katıyor. Hem tadı hem de vitamin deposu olan havuçlu kek nasıl yapılır? Detaylar haberimizde.

Sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz nefis bir lezzet. Havuç ve cevizle hazırlanan bu kek tarifi vazgeçilmeziniz olacak. En popüler kek tariflerinden biri olan Tarçınlı Havuçlu Kek, en iyi şekilde hazırlandığında damak zevkine hitap ediyor. Havuçlu Tarçınlı Kek altın günlerinizin en önemli aperatiflerden biridir. Peki havuçlu, cevizli ve tarçınlı kek nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? İşte nefis Havuçlu Cevizli Tarçınlı kek tarifi....

HAVUÇLU CEVİZLİ TARÇINLI KEK TARİFİ MALZEMELERİ

3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet havuç (küçük boyutta)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın (silme)

HAVUÇLU CEVİZLİ TARÇINLI KEK HAZIRLANIŞI

Havuçlu cevizli kek için önce havuçları yıkayın, soyun ve rendeleyin. Suyunu sıkmayı unutmayın.
Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
süt ve yağ eklenip karıştırılır.

1-003.jpg
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyin ve ekleyin. Kıvama göre un miktarını ayarlayın.
Malzemeleri tekrar bir blender ile karıştırın ve havuç, ceviz ve tarçını ekleyin.

2-004.jpg
Tahta kaşıkla son kez karıştırın.
Kullanılacak kek kalıbını yağladıktan sonra karışımı kaseye dökün. Önceden ısıtılmış
170 derecede yaklaşık 40 dakika pişirilir. Kekinizin kabarması için ilk yarım saat fırın kapağını açmayın.

3-003.jpg
Kekin fırından daha kolay çıkarılması için soğumaya bırakın. Yeterince soğumadan çıkarmaya çalışırsanız kekiniz dağılabilir. Soğuyan keki kalıptan çıkarmanız yeterlidir. Afiyet olsun.

HAVUÇLU CEVİZLİ TARÇINLI KEK PÜF NOKTALARI

Havuçlu ve cevizli kek için malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
Önce şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpmanız gerekiyor. Kekinizin kalıptan kolay çıkması için tavanızı çok az yağ ile yağlayabilirsiniz. .
Fırınınızın sıcaklığını ve pişme süresini kendi fırınınızı düşünerek ayarlamalısınız. Çok yüksek sıcaklıkta pişirmek, kekinizin dışının anında pişmesini ve hamurun içeride kalmasını sağlar. Kullandığınız kalıbın malzeme sayısına göre küçük olması da kekinizin hamur olmasına neden olabilir.
Kekinizi pişirdikten sonra hemen fırından çıkarmayın. Kapağını açıp kekin sönmemesi için 5 dakika fırında bekletin. Havuçlu Cevizli Kek istediğiniz kalıpta pişirebilirsiniz. Ancak kabınızın malzemelere göre küçük olmamasına dikkat etmelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN