Pastane Kurabiyeleri Yaparak Ustalığınızı Konuşturun! İşte Pastane Usulü Kurabiye Tarifi

Pastane Kurabiyeleri Yaparak Ustalığınızı Konuşturun! İşte Pastane Usulü Kurabiye Tarifi

Sadece 3 ana malzeme ile 2 çeşit kurabiye yapmak ister misiniz? Konuklarınız bu işe çok şaşıracak. Mutfağınız da sihir yaratmak istiyorsanız mutlaka haberimize göz atmalısınız...

Ani haber veren misafirleriniz için hızlıca kurabiye yapmak ister misiniz? Üstelik bu kurabiye tarifinden 2 çeşit kurabiye çıkıyor. Misafirlerinizden ve ev halkından tam not alacak pastane usulü kurabiye hem çay saatlerinize hem de kahve yanlarınıza çok yakışacak. İşte müthiş lezzetiyle ağızda dağılan pastane usulü kurabiyenin yapılışı şöyle;

MALZEMELER

1 paket oda sıcaklığında margarin

2 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı toz şeker

Yarım su bardağı nişasta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

Süslemek için

Krem çikolata

Hindistan cevizi

Pudra şekeri

YAPILIŞI

Yoğurma kabımıza margarini, yumurtaları, şekeri, sıvıyağı alıp elimizle karıştıralım. Nişastayı ekleyelim yine karıştıralım. Elediğimiz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyelim ve yoğuralım. Hamurumuz çok sert bir hamur olmayacak. Kulak memesi yumuşaklığında olması yeterli. Hamurumuzdan cevizden küçük parçalar koparıp, elimizle istediğimiz şekli verelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirelim.

kuf.jpg

ÇAY VE KAHVE SAATİNİZE ORTAK

Fırından çıkan kurabiyelerimizin ucunu krem çikolataya batırdıktan sonra hindistan cevizine batıralım. Kalan kısmına ise pudra şekeri serpelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN