Hamsi sevmeyen bile bu tarife bayılıyor! Tavadan almadan biten tarif... Hamsi kuşu tarifiyle komşularınızı çatlatın

Hamsi sevmeyen bile bu tarife bayılıyor! Tavadan almadan biten tarif... Hamsi kuşu tarifiyle komşularınızı çatlatın

Bugün Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan hamsi kuşu tarifi ile karşınızdayız. Hamsi severlerin bayıla bayıla yediği bu tarifi sizde en kısa zamanda mutlaka denemelisiniz. İşte enfes hamsi kuşu tarifi...

Trabzon, Giresun, Rize, Artvin başta olmak üzere hemen bütün Karadeniz illerinde yapılagelen bir lezzet olan hamsi kuşu tarifi ile karşınızdayız. Son günlerde oldukça popülaritesi artan yemekler arasında olan hamsi kuşu tarifi damaklarda iz bırakacak olan tariflerden biri. İşte parmaklarınızı yiyeceğiniz enfes hamsi kuşu tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 kilo hamsi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı mısır unu
Yarım tatlı kaşığı tuz

İçi için;

1 tane kuru soğan

2 diş sarımsak

Yarım demet maydanoz

3 dal taze soğan

2 yemek kaşığı mısır unu

Tuz (kendinize göre ayarlayın)

Karabiber

Kimyon

YAPILIŞI

Parmaklarınızı yiyeceğiniz enfes hamsi kuşu tarifimiz için öncelikle hamsiyi kılçığıyla birlikte temizleyelim yıkayalım havlu peçete yardımıyla kurutalım. Üzerine tuz ilave edelim ve karıştıralım. Şimdi de hamsi kuşu tarifimizin iç harcını hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabımızı alalım. İçine ince ince doğradığımız kuru soğanı, ezdiğimiz sarımsakları, ince ince kıydığımız maydanozu, ince ince dilimlediğimiz taze soğanı, mısır ununu, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyelim.

basliksiz-7.jpg

BU LEZZETE HAYRAN KALACAKSINIZ

Bütün malzemelerimizi güzelce elimizle yoğuralım. Şimdi de üç tane hamsiyi elimizin içinde yarı yarıya üst üste gelecek şekilde dizelim. İçine bir tatlı kaşığı iç malzemeden koyup kenarlardan kapatalım. Ortası boşluk olursa ayrı bir hamsi ile o boşluğu kapatalım. Yani toplamda 4 tane hamsiden bir hamsi kuşu oluyor. Eğer hamsileriniz çok büyükse üç taneden de yapabilirsiniz. Bütün hamsileri bitirince mısır ununa bulayıp elimizle sıkıştıralım. Kızgın yağda hamsi kuşlarımızı kızartıp servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN