Hatay'ın meşhur lezzeti! Görüntüsü bile ağzınızı sulandıracak: İşte bayılacağınız zeytin kavurması tarifi

Hatay'ın meşhur lezzeti! Görüntüsü bile ağzınızı sulandıracak: İşte bayılacağınız zeytin kavurması tarifi

Tabağınızı renklendirmek ve lezzet katmak için harika bir kahvaltılık tarifimiz var: zeytin kavurması! Geleneksel Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan zeytin kavurması, kolay yapımı ve doyurucu lezzetiyle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday. İşte bayılacağınız zeytin kavurması tarifi

Türk mutfağının zengin lezzet hazinelerinden biri olan kahvaltılık zeytin kavurması, sofralarımıza geleneksel bir tat katmak için harika bir seçenek sunuyor. Bu pratik tarif, ev mutfağında kolayca hazırlanabilen ve kahvaltı sofralarınıza şıklık katan bir lezzet şöleni sunuyor. Kahvaltılık zeytin kavurması, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçası olan zeytini farklı bir formda sofralarımıza taşıyan bir tarif olarak öne çıkıyor. Pratik hazırlanışı ve lezzetli sonucuyla bu tarif, kahvaltı sofralarınıza hoş bir sürpriz katmak isteyenler için ideal bir seçenek.

MALZEMELER

200 gram kırma yeşil zeytin

1 yemek kaşığı biber salçası

8 adet kuru domates

3 diş sarımsak

6 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1 tutam maydanoz

3-4 diş sarımsak

Pul biber

Kekik

tr-tr.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle zeytinleri çekirdeklerinden ayırın. Kuru domatesleri geniş bir kasenin içine alın. Üzerini geçecek kadar kaynar su döküp 10 dakika bekletin. Kuru domatesler yumuşayınca suyunu süzün, kurulayın ve küp küp doğrayın. Domateslerin üzerine sarımsakları da küçük doğrayıp ekleyin. Yapışmaz bir tavaya zeytinyağını alıp ısıtın. Üzerine salçayı ekleyip kavurun. Üzerine kuru domatesi ve sarımsağı eklin kavurun. Ardından zeytinleri ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine pul biber, kekik, ince kıyılmış maydanozu, nar ekşisini ekleyip ocaktan alın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN