Hem cebe dokunmuyor hem mideye... Böyle hafif tatlı yemediniz, irmiğiniz varsa mutlaka deneyin

Hem cebe dokunmuyor hem mideye... Böyle hafif tatlı yemediniz, irmiğiniz varsa mutlaka deneyin

Şekerin tatlı dünyasında yeni bir yıldız parlıyor! Bugün sizlere, evlerinize mis gibi bir tatlı kokusu getirecek, adeta bir çiçek gibi leziz bir tarif sunuyoruz: İrmikli çiçek tatlısı. Evde pratik bir şekilde hazırlanabilen bu enfes tatlı, hem görsel şölen sunuyor hem de damakları şenlendiriyor. Üstelik hem cebe dokunmuyor hem mideye.

Türk mutfağının zengin tatlarından biri olan İrmikli Çiçek Tatlısı, hem göz zevkine hitap eden görüntüsüyle hem de enfes lezzetiyle sofraları şenlendiriyor. Bu eşsiz tatlı, geleneksel lezzetleri modern bir dokunuşla buluşturarak herkesi kendine hayran bırakıyor. İşte bu lezzetli tatlının tarifi şöyle;

MALZEMELER

100 gram tereyağı

1 adet yumurta

Yarım su bardağı pudra şekeri

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Aldığı kadar un

Şerbeti için;

2,5 su bardağı şeker

3 su bardağı su

1 dilim limon

Bulamak için;

İrmik

fe21e39a95c196ed38ac0c8b3394594f.jpg

YAPILIŞI

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şekeri ve suyu tencereye koyup, kaynatalım. Kaynamaya başladığında içerisine bir dilim limon atıp 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım. Şerbeti soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için; un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, bıçak yardımıyla önce artı sonra çarpı şekil verelim.
  • Şekillendirdiğimiz hamurları irmiğe bulayıp, tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 35 40 dakika da pişirdim. Fırından çıkıp biraz ılıyan tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökelim.
  • Şerbetini çektikten sonra çizik kısımlarına fıstık koyarak servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN