Herkes bu böreği el açması sanıyor! Sırrı sosunda lezzet bombası: Çayın yanında harika gidiyor

Herkes bu böreği el açması sanıyor! Sırrı sosunda lezzet bombası: Çayın yanında harika gidiyor

Büyük küçük demeden hepimiz annelerimizin yaptığı böreklere bayılırız. Özellikle sıcacık çayın yanında çok güzel giden börekler günün her saatinde tercihimiz olur. İşte bu böreklerden bir yenisini de haberimizde sizler için özenle tarifini hazırladık. Bu böreğin müptelası olacaksınız...

Kahvaltı sofralarınıza veya akşam üstü beş çaylarınıza eşlik edecek çıtır mı çıtır efsane bir börek tarifi ile karşınızdayız. Haberimizde sizler için özenle tarifini paylaştığımız çıtır çıtır patatesli börek tarifimize hayran kalacaksınız ve bundan sonra sürekli bu börekten yapmak isteyeceksiniz. Yiyenlerin el açması sandığı bu böreği bir gece önceden hazırlayıp ertesi gün de pişirebilirsiniz. İşte tüm detayları ile çıtır çıtır patatesli börek tarifi şöyle;

MALZEMELER

4 adet yufka
Sosu için;
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
İç harcı için;
4-5 adet patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri için:

Yumurta sarısı

Çörek otu

YAPILIŞI

Dillere destan çıtır çıtır patatesli börek tarifimize öncelikle kullanacağımız patatesleri haşlamakla başlıyoruz. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup derin bir kaba alalıp ve bir çatal veya ezici yardımı ile güzelce ezelim. Şimdi de yapışmaz bir tava alalım. İçine küp küp doğradığımız kuru soğanı ve sıvıyağı ekleyip kavurmaya başlayalım. Ardından üzerine salçayı ekleyelim. Salça da kavrulunca üzerine haşlayıp ezdiğimiz patatesleri, tuzu, karabiberi, pul biberi ekleyip karıştıralım. Şimdi de çıtır çıtır patatesli böreğin sosunu hazırlayalım. Bunun için genişçe bir kasede unu, sıvıyağı, eritilmiş tereyağını ve sirkeyi koyup güzelce karıştıralım.

patatesli2.jpeg

BU BÖREĞİ HERKES EL AÇMASI ZANNEDİYOR

Yufkayı tezgaha alalım. Yufkayı serip ortadan ikiye keselim. Bir tarafına sostan sürüp diğer yufkayı üzerine kapatalım. Yine sostan sürüp uç ve kenar kısımlarını biraz içe doğru katlayalım. Katladığımız taraflara da sostan sürüp hazırladığımız iç harçtan yufkanın geniş tarafına koyalım. Böreği rulo şeklinde sıkıca sarıp istediğimiz büyüklükte keselim. Yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine böreklerimizi dizip üzerlerine kalan sosu sürelim. Son olarak böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu atalım. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında böreklerimizi pişirelim.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN